FC Marlène ten koste van FC Eindhoven naar finale Eredivisie zaalvoetbal

FC Marlène heeft zich zaterdagmiddag ten koste van FC Eindhoven geplaatst voor de finale van de Eredivisie zaalvoetbal. De club uit Heerhugowaard won met 2-4. De heenwedstrijd was ook al door Marlène gewonnen.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Pas vier minuten voor de rust viel het eerste doelpunt. Mo Attaibi scoorde na voorbereidend werk van Ilias Bouzit de 0-1. Even later verdubbelde Nabil Akaazoun de voorsprong.

Na rust was het opnieuw Marlène met een doelpunt, Stefan Dol verschalkte Eindhoven-doelman Manuel Kuijk. Een doelpunt van topschutter Rapinha bracht weer hoop voor de Brabanders. Tim van den Akker was dichtbij de 2-3 maar uiteindelijk was het toch weer Marlène dat scoorde via Akkazoun. Drie minuten voor tijd maakte Bjorn Bastiaans het laatste doelpunt van de wedstrijd: 2-4.

Door de winst gaat FC Marlène naar de finale. De finale is een Noord-Hollands onderonsje want ook Hovocubo uit Hoorn plaatste zich voor de finale.