Leidse basketballers kloppen Donar, Den Bosch wint in Friesland

In de Dutch Basketball League komen koploper ZZ Leiden en eenzame nummer vier Donar deze week meerdere malen in actie. Door het lange Europese seizoen hebben de ploegen wat achterstand opgelopen en dat moet weggewerkt worden.

In Groningen namen de twee het tegen elkaar op en dat werd een spannend duel. Bij rust stond het 39-37, maar in het derde kwart haalde Leiden uit: 17-30 en dus een 56-67 voorsprong. Donar vocht zich terug en Thomas Koenis bracht de stand zelfs op 76-76, maar Maurice Watson Jr tekende uiteindelijk met een drietje van afstand voor de 76-81 Leidse zege.

Aris Leeuwarden kreeg bezoek van New Heroes Den Bosch, wat in het tweede kwart een uiteindelijk beslissend gat van tien punten sloeg. Dankzij onder meer 20 punten van Jonathon Williams wonnen de Brabanders met 63-82, waarmee de derde plek verstevigd werd. ZZ Leiden en Landstede Basketbal staan met twee gespeelde wedstrijden minder nog wel boven Den Bosch.