Skiester Rebensburg wint super-G World Cup-finale, Shiffrin pakt eindwinst

Alpineskiester Viktoria Rebensburg heeft in het Andorrese Grandvalira Soldeu - El Tarter de laatste super-G van het World Cup-seizoen gewonnen. Voor de Duitse was het haar zeventiende World Cup-zege: veertien op de reuzenslalom en drie op de super-G, de laatste was alweer ruim zes jaar geleden.

Tamara Tippler ging als eerste naar beneden en de Oostenrijkse zette een vlijmscherpe tijd neer. Federica Brignone kwam nog redelijk in de buurt, maar verder beet de een na de ander zich stuk op Tippler's tijd. Rebensburg was als vijftiende aan de beurt en de Duitse slaagde er dan in om Tippler toch nog van haar eerste World Cup-zege af te houden: ze was 0,15 seconden sneller.

De vierde plek ging naar Mikaela Shiffrin en voor de Amerikaanse was dat voldoende om haar eerste World Cup-eindzege op de super-G te pakken. De enige overgebleven concurrentie kon haar niet bedreigen: Nicole Schmidhofer deelde de vierde plek met Shiffrin, Tina Weirather haalde de finish niet, terwijl ze beiden flink in hadden moeten lopen op de Amerikaanse.