Trein rijdt tegen bouwkraan

Icoon VervoerIn de buurt van het Amsterdamse metrostation Henk Sneevlietweg is in de nacht van maandag op dinsdag een sneltrein van de NS tegen een bouwkraan gebotst. Hierbij zijn volgens een woordvoerder van de brandweer drie gewonden gevallen.


De bestuurder van de bouwkraan is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over de exacte toedracht van het ongeval kon hij nog niets zeggen. De trein was onderweg van station Sloterdijk naar Schiphol toen het ongeluk plaatsvond. Iets na middernacht raakte de trein een bouwkraan, die tweehonderd meter werd meegesleurd over het spoor. Hierbij raakten de rails en de bekabeling zwaarbeschadigd. Eén coupé van de trein raakte ingedeukt bij de botsing en een groot aantal ramen sprong.

Voor de passagiers werd zo snel mogelijk vervangend vervoer geregeld. Rond half twee haalden bussen de tientallen gestrande passagiers op om ze alsnog naar Schiphol te brengen.

Ook de gewonde Bert van Loo uit Warnsveld vervolgt gewoon zijn reis, ondanks de pleisters die zijn gelaat tooien. Hij zat bij het raam toen de botsing plaatsvond en kreeg allemaal glassplinters in zijn gezicht. "Het ging heel snel", vertelt hij. "Ik hoorde een verschrikkelijke klap, en het volgende moment lag de ruit eruit." Van Loo laat echter het begin van zijn vakantie niet verpesten door het incident. "Onze vlucht vertrekt om half zes, die kunnen we nog wel halen", vermoedt hij.

Door het ongeval is het treinverkeer tussen Amsterdam-Schiphol beperkt. ProRail heeft echter in de loop van de nacht twee sporen weten vrij te maken, zodat in de ochtendspits toch enig treinverkeer mogelijk is.

Subheader