Sportraad:'Assen geen optie voor F1'

Als Circuit Zandvoort het plan voor een F1 Grand Prix niet rond krijgt gaat het feestje aan de Nederlandse neus voorbij, zo waarschuwt de Nederlandse Sportraad.

De sportraad, een onafhankelijk adviesorgaan onder leiding van Michael van Praag, stelt dat de FOM het circuit van Assen niet als optie beschouwd. De raad baseert zich daarbij op gesprekken met een 'medebeslisser' van de FOM.

Zandvoort zou kandidaat zijn op basis van historie, de nabijheid van een groot vliegveld en grote steden. Allemaal elementen die in Assen niet of onvoldoende aanwezig zijn. 

Daarom roept de sportraad in een open brief op om massaal achter Zandvoort te gaan staan. Die organisatie moet voor het einde van deze maand alles rond hebben om de race definitief binnen te halen. 

Het circuit van Assen bestrijdt de lezing van de sportraad en stelt nog steeds in de race te zijn. Ook hebben zij de financiën al rond. Maar Van Praag denkt daar anders over: "Als twee honden vechten om een been, dan gaat de derde ermee heen. Dat mag niet gebeuren, dat is zonde voor ons land. Ik heb begrip voor het standpunt van Assen, maar zij moeten zich nu groots opstellen en bereid zijn om voor de BV Nederland over hun eigen schaduw heen te stappen."