Wielrenner Campenaerts doet half april aanval op werelduurrecord

Victor Campenaerts doet op 16 of 17 april op de wielerbaan van Aguascalientes in Mexico een aanval op het werelduurrecord.

De Belgische wielrenner van Lotto-Soudal is zich momenteel aan het voorbereiden in Namibië en reist drie weken voor de poging af naar Mexico. Het huidige record staat sinds 2015 op naam van Bradley Wiggins. In Londen reed de Brit 54,526 kilometer.

Victor Campenaerts in Namibië (Bron: Youtube)

“Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om dit project aan te pakken”, vertelt de tweevoudig Europees kampioen tijdrijden aan Sporza. “Het werelduurrecord is een uniek onderdeel van de wielersport. Dat record verbreken zou voor mij een manier zijn om een klein stukje wielergeschiedenis te schrijven.”

“Ik heb bijzonder veel respect voor de huidige recordhouder Bradley Wiggins. Ik beschouw mezelf niet als een betere atleet dan de voormalige Tourwinnaar en vijfvoudig olympisch kampioen. Maar door de voorbije jaren progressie te boeken en rekening te houden met elk mogelijk detail, hoop ik kans te maken om het werelduurrecord over te nemen.”