WK-dubbelslag voor mogulskiŽr Kingsbury

Op de slotdag van het wereldkampioenschap freestyleskiën in het Amerikaanse Solitude heeft Mikaël Kingsbury zijn dubbelslag compleet gemaakt. De 26-jarige Canadees pakte na het goud op de moguls ook het goud op de dual moguls, waar steeds twee skiërs tegen elkaar naar beneden gaan in een knock-outformat.

Kingsbury werkte zich eenvoudig langs de Britten Thomas Gerken Schofield en Max Willis, waarna hij de Amerikaan Casey Andringa en de Zweed Walter Wallberg klopte. In de finale stond hij tegenover de Amerikaan Bradley Wilson, die won van de Fin Jussi Penttala, de Rus Andrey Makhnev, de Japanse uittredend wereldkampioen Ikuma Horishima en diens landgenoot Daichi Hara.

In de finale kreeg Kingsbury 87,62 punten voor zijn run, bijna drie punten meer dan Wilson, die met zilver wel zijn eerste internationale medaille pakte. Hara won de finale van Wallberg met 83,31 tegen 79,37 punten.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de finale tussen de nummers één en twee van de wereld: olympisch mogulskampioene Perrine Laffont uit Frankrijk en de Amerikaanse Jaelin Kauf. Laffont rekende af met Kisara Sumiyoshi uit Japan, de Duitse Laura Grasemann en de Kazachse kersverse wereldkampioene moguls Yuliya Galysheva. Kauf was te sterk voor de Australische Sophie Ash, de Russische Anastasia Smirnova, de Japanse Hinako Tomitaka en landgenote Tess Johnson.

De finale was spannend, maar met 84,74 punten ging de winst nipt naar Laffont, doordat Kauf bleef steken op 82,59 punten. Johnson klopte Galysheva in de strijd om brons met 82,60 tegen 79,28 punten.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)