Van Avermaet met overmacht de beste op lastige aankomst Ronde van Valencia

Greg Van Avermaet heeft de derde etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Op de lastige aankomst naar Chera was de olympisch kampioen van 2016 de snelste in een sprint van een uitgedund peloton. Matteo Trentin, de ritwinnaar van donderdag moest het vandaag doen met een tweede plaats. Edvald Boasson Hagen eindigde op de veertiende plaats en blijft leider in het algemeen klassement.

De derde etappe in de Ronde van Valencia ging vandaag over heuvelachtig terrein met in de laatste vijftien kilometer nog twee klimmetjes van de derde categorie. Vanuit de start kreeg een kopgroep van tien renners de ruimte van het peloton. Het verschil tussen de kopgroep en het peloton liep op naar de zeven minuten, maar halverwege het parcours zette het peloton de achtervolging in onder leiding van Astana.

Op tien kilometer werden de laatste vluchters van de kopgroep teruggepakt, waarna Sergio Samitier en Ben Hermans het probeerde. De beide renners kregen geen ruimte van het al uitgedunde peloton en moest een sprint bergop de beslissing brengen. Daarin was Van Avermaet duidelijk de sterkste en voor Trentin en Luis Leon Sanchez. Mike Teunissen kwam als vijfde over de finish vlak achter wereldkampioen Alejandro Valverde.