Bennett wint slotrit in Vuelta a San Juan, Anacona eindwinnaar

Sam Bennett heeft de slotetappe in de Vuelta a San Juan. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe was na een etappe van 141 kilometer rondom San Juan de snelste in de massasprint, voor Álvaro José Hodeg en Erik Baška. De eindoverwinning ging naar de Colombiaan Winner Anacona.

De laatste etappe bestond uit negen lokale rondes rondom San Juan van 15,8 kilometer lang op een vlak parcours. Alles wees erop dat het een massassprint zou gaan worden en dat werd het ook nadat de vroege kopgroep in de laatste ronde werd teruggepakt door het peloton.

Ondanks meerdere uitvalspogingen in de laatste kilometers werd er toch gesprint en daarin was Sam Bennett de snelste. De Ierse sprinter was net iets te snel voor Hodeg en zijn ploeggenoot Baška. Fernando Gaviria die de eerste twee massasprints had gewonnen werd ditmaal tiende.

In het algemeen klassement kwam de leidersplaats van Anacona niet meer in gevaar en pakte zo de eindoverwinning in de Argentijnse rittenkoers. Julian Alaphilippe en Oscar Sevilla mochten mee op het eindpodium.