Dertien keer scheepsrecht voor biatleet Fillon Maillet

Biatleet Quentin Fillon Maillet heeft eindelijk zijn eerste World Cup-zege te pakken. De Fransman stond al twaalf keer op het podium, maar tot nog toe altijd zonder zege. In het Italiaanse Antholz kwam daar zondag op de massastart verandering in.

Na de eerste twee schietbeurten, in liggende positie, zaten nog zo'n tien man bij elkaar in de kopgroep. Dat veranderde bij de eerste staande schietbeurt: Fillon Maillet bleef foutloos en ging alleen aan de leiding, op tien tellen gevolgd door de eveneens foutloze Italiaan Dominik Windisch en de Duitser Arnd Peiffer. De Noor Johannes Thingnes Bø, die dit seizoen al elf van de veertien eerdere wedstrijden won, schoot één keer mis en volgde op twintig tellen.

Bij de laatste schietbeurt ging Windisch drie keer de mist in, terwijl Peiffer foutloos bleef. Bø probeerde de druk op Fillon Maillet op te voeren, maar schoot zelf één keer mis en kon de Fransman zo niet achtervolgen. Fillon Maillet was gezien, Bø wist Peiffer nog te grazen te nemen en eindigde voor de Duitser als tweede.