Schouten wint opnieuw op natuurijs van Haaksbergen, Meijer wint bij vrouwen

Simon Schouten heeft de eerste schaatsmarathon van deze winter op natuurijs gewonnen. De 28-jarige Schouten was na 100 rondes de snelste in een sprint van een kopgroep van tien schaatsers.

Ploeggenoot Arjan Stroetinga werd tweede op de ijsbaan schaats- en skeelerclub IJSCH in Haaksbergen. Casper de Gier kwam als derde over de streep. Schouten is nu drie jaar op rij de beste op de eerste marathon op natuurijs van het kalenderjaar. In 2019 en 2018 won de schaatser van Royal A-ware al in Haaksbergen, terwijl hij in 2017 de beste was in Noordlaren.

Veel topmarathonschaatssters deden niet mee, omdat zij al naar Oostenrijk zijn afgereisd voor de Alternatieve Elfstedentocht en de open Nederlandse kampioenschappen, later deze week op de Weissensee.

Bij de vrouwen ging de winst naar Rixt Meijer. De 36-jarige schaatsster won voor Marijke Groenewoud en Elsemieke van Maaren. Ook bij de vrouwen ontbraken veel grote namen, onder wie Manon Kamminga, de winnares van vorig jaar. Ook Irene Schouten, die dit seizoen al elf wedstrijden won was niet aanwezig in Haaksbergen.