Fietsendieven sleuren slachtoffer mee op motorkap

Een bewoonster op de Ginnekenweg in Breda zag omstreeks 03.35 uur vanuit het raam dat twee mannen bezig waren om haar fiets en die van haar dochter in een stationwagen te laden. Ze rende naar buiten en trok de fietsen uit de auto. Haar man wilde beletten dat de dieven wegreden. Hij ging voor de auto staan die door de bestuurder gestart werd. De man belandde op de motorkap en sloeg de voorruit in. De automobilist gaf vol gas en reed weg in de richting van de Parkstraat, terwijl de man nog op de motorkap lag. Hij is nog circa 20 meter meegesleurd en toen gevallen. Hij raakte gewond aan zijn rechterhand en knie.

De politie heeft vandaag een buurtonderzoek gehouden. Daarbij zijn camerabeelden veilig gesteld die nader bestudeerd worden. Op de beelden is een lichtgrijze / zilverkleurige vijfdeurs stationwagen te zien, die aan weerszijden over de gehele lengte voorzien is van een dakrailing. De politie houdt er rekening mee dat de daders deze week hun auto aanbieden bij een garage of schadebedrijf om de voorruit te laten herstellen.

Mensen die meer informatie hebben over de daders en de door hen gebruikte auto worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.