Van der Sar: "Club van ons kaliber mag niet zo lang droog staan"

Ajax-directeur Edwin van der Sar is deze week mee op trainingskamp naar het Amerikaanse Orlando. Ajax bereidt zich daar voor op de tweede seizoenshelft.

In een column in De Telegraaf schrijft de oud-doelman dat de nieuwe aanwinsten van Ajax het goed doen. Lisandro Magallan wordt in zijn eerste dagen als Ajacied vooral op sleeptouw genomen door landgenoot Nico Tagliafico.

"Het voelt alsof Nico er al veel langer is, als je ziet hoe hij zich manifesteert. Nico gaat zijn landgenoot natuurlijk helpen. Ze waren samen ook een dag eerder al uit Argentinië naar Florida gereisd", zegt Van der Sar. Magallan maakt volgens hem een goede en fitte indruk. "Zijn debuut voor Ajax gaat hij in de Florida Cup maken."

De tweede aanwinst van Ajax, Lassina Traoré, kwam over van de zusterclub uit Zuid-Afrika. "Als hij terugkeert in Amsterdam zal hij op zijn achttiende verjaardag zijn nieuwe contract tekenen. Hij is immers nog maar zeventien jaar, maar ik vind het wel mooi dat hij via Ajax Cape Town bij Ajax Amsterdam terechtkomt."

In Orlando wordt hard gewerkt om goed aan de start te komen van de tweede helft van het seizoen, want Ajax hunkert naar een prijs, schrijft Van der Sar.

"Iedereen binnen Ajax beseft dat een club van ons kaliber niet zo lang mag droog staan. Je voelt in de spelersgroep de honger naar een hoofdprijs. Die honger hebben andere clubs ook en dat komt de competitie in het tweede deel van dit seizoen weer ten goede. Ik denk dat het spannend blijft tot de laatste speeldag."

Van der Sar: "Club van ons kaliber mag niet zo lang droog staan" (Pro Shots / Stanley Gontha)
Van der Sar: "Club van ons kaliber mag niet zo lang droog staan" (Pro Shots / Stanley Gontha)