3 aanhoudingen na schietpartij Rotterdam

Vanmiddag omstreeks 16:00 is er een schietpartij geweest in de Bajonetstraat/Adrianaplein in Rotterdam. De politie is ter plaatse en de trauma-heli is ook onderweg.

Update 17:15 uur:
De aanleiding voor de schietpartij zou een ruzie zijn. Volgens getuigen is een persoon 12x onder vuur genomen. De politie heeft ook geschoten om de situatie onder controle te krijgen. Er zijn 3 mensen aangehouden. Eén zwaargewonde is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is onbekend of deze persoon ook is geraakt door een politiekogel.

Meerdere omliggende straten zijn afgezet. Rond de speelplaats op het Adrianaplein liggen kogelhulzen. Mogelijk zoekt de politie naar een wapen dat door de verdachten is weggegooid.

Update 23:18 uur
De politie is op de website met een verklaring gekomen. Rond 16:00  uur kwam er een melding binnen dat er conflict zou zijn op de Bajonetstraat, en dat een van de personen mogelijk een vuurwapen zou hebben. Eenmaal ter plaatse draaide het conflict uit op over en weer schieten tussen verdachten. De toegesnelde politie loste twee waarschuwingsschoten, maar dat bleek niet afdoende. Hierna zag de politie zich genoodzaakt om meerdere keren gericht te schieten.

Een van de aangehouden verdachten raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere arrestant raakte lichtgewond. Onderzoek moet uitwijzen of zij gewond zijn geraakt door politiekogels. Ook de inzet van het vuurwapen door de politie wordt volgens de gangbare procedures nader bekeken.

In totaal zijn er drie aanhoudingen verricht: het betreft een 49-jarige en een 26-jarige Rotterdammer, en een 23-jarige inwoonster van Rotterdam.

3 aanhoudingen na schietpartij Rotterdam (foto: Politie.nl)
3 aanhoudingen na schietpartij Rotterdam (foto: Politie.nl)