FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 december 2018

3 aanhoudingen na schietpartij Rotterdam

Vanmiddag omstreeks 16:00 is er een schietpartij geweest in de Bajonetstraat/Adrianaplein in Rotterdam. De politie is ter plaatse en de trauma-heli is ook onderweg.

Update 17:15 uur:
De aanleiding voor de schietpartij zou een ruzie zijn. Volgens getuigen is een persoon 12x onder vuur genomen. De politie heeft ook geschoten om de situatie onder controle te krijgen. Er zijn 3 mensen aangehouden. Eén zwaargewonde is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is onbekend of deze persoon ook is geraakt door een politiekogel.

Meerdere omliggende straten zijn afgezet. Rond de speelplaats op het Adrianaplein liggen kogelhulzen. Mogelijk zoekt de politie naar een wapen dat door de verdachten is weggegooid.

Update 23:18 uur
De politie is op de website met een verklaring gekomen. Rond 16:00  uur kwam er een melding binnen dat er conflict zou zijn op de Bajonetstraat, en dat een van de personen mogelijk een vuurwapen zou hebben. Eenmaal ter plaatse draaide het conflict uit op over en weer schieten tussen verdachten. De toegesnelde politie loste twee waarschuwingsschoten, maar dat bleek niet afdoende. Hierna zag de politie zich genoodzaakt om meerdere keren gericht te schieten.

Een van de aangehouden verdachten raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere arrestant raakte lichtgewond. Onderzoek moet uitwijzen of zij gewond zijn geraakt door politiekogels. Ook de inzet van het vuurwapen door de politie wordt volgens de gangbare procedures nader bekeken.

In totaal zijn er drie aanhoudingen verricht: het betreft een 49-jarige en een 26-jarige Rotterdammer, en een 23-jarige inwoonster van Rotterdam.

3 aanhoudingen na schietpartij Rotterdam (foto: Politie.nl)
3 aanhoudingen na schietpartij Rotterdam (foto: Politie.nl)

Locadia helpt Brighton & Hove Albion aan gelijkspel tegen Arsenal

Brighton & Hove Albion heeft dankzij een doelpunt van Jürgen Locadia in de Premier League gelijkgespeeld tegen Arsenal.

Arsenal kwam al na zeven minuten op voorsprong via Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonese aanvaller krulde de bal knap in de verre hoek na goed voorbereidend werk van Alexandre Lacazette.

In de 35ste minuut kwam Brighton & Hove Albion op gelijke hoogte. Na een lange bal van Davy Pröpper was Locadia net iets sneller bij de bal dan Arsenal-doelman Bernd Leno en tikte de 1-1 binnen in een leeg doel.

In de tweede helft kreeg zowel Propper als Locadia een kans op de 2-1, maar beide Nederlanders konden hun kansen niet benutten, waardoor het gelijk bleef tussen Brighton & Hove Albion en Arsenal.

Manchester City verliest opnieuw en ziet Liverpool uitlopen

Manchester City heeft opnieuw verloren in de Premier League. De Engelse landskampioen verloor met 2-1 van Leicester City en dat het tweede verlies op rij, nadat het zaterdag ook al verloor van Crystal Palace.

Doordat Liverpool woensdagmiddag wel eenvoudig met 4-0 van Newcastle United won is het verschil tussen Liverpool en Manchester City opgelopen naar zeven punten. 

Manchester City kwam na veertien minuten nog wel op voorsprong tegen Leicester City via Bernardo Silva. Lang kon de landskampioen niet genieten van de voorsprong want vijf minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk dankzij Marc Albrighton.

Tien minuten voor tijd kwam Leicester op voorsprong dankzij Ricardo Pereira, die knap raak schoot uit een afgeslagen corner. Manchester City eindigde de wedstrijd ook nog met tien man na een tackle van Fabian Delph, die daarvoor direct rood kreeg.

Liverpool
Liverpool had een makkelijke middag in de Premier League. De koploper in de Engelse competitie kwam na elf minuten al op voorsprong via Dejan Lovren. Na rust liep Liverpool weg bij Newcastle United. Mohamed Salah benutte vlak na rust een strafschop, terwijl ook Xherdan Shaqiri en Fabinho trefzeker waren voor de thuisploeg. Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis.

Tottenham Hotspur profiteerde van het verlies van Manchester City met een 5-0 overwinning op Bournemouth. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino stond al na 35 minuten op 3-0 voorsprong na drie assist van Kyle Walker-Peters. Son Heung-Min scoorde twee keer voor Tottenham, terwijl ook Christian Eriksen, Harry Kane en Lucas Moura scoorden voor de Spurs.

Uitslagen Premier League woensdag
Fulham - Wolverhampton 1-1
Liverpool - Newcastle United 4-0
Manchester United - Huddersfield Town 3-1
Tottenham Hotspur - Bournemouth 5-0
Burnley - Everton 1-5
Leicester City - Manchester City 2-1
Crystal Palace - Cardiff City 0-0
Brighton & Hove Albion - Arsenal 1-1

Invaller Ronaldo voorkomt eerste nederlaag Juventus

Juventus heeft dit seizoen in de Serie A voor de tweede keer punten verspeeld. De koploper in de Italiaanse kwam bij Atalanta Bergamo niet verder dan een gelijkspel en blijft daardoor ongeslagen in de Serie A: 2-2.

Juventus kwam al na twee minuten op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Berat Djimsiti. Atalanta, met Hans Hateboer in de basis en zonder de geblesseerde Marten de Roon, kwam steeds beter in de wedstrijd en na 24 minuten maakte de thuisploeg gelijk via Duván Zapata.

Acht minuten in de tweede helft moest Juventus met tien man verder. Dit nadat Rodrigo Bentancur voor een harde overtreding zijn tweede gele kaart had gekregen. Niet veel later kwam Atalanta uit een corner op voorsprong via opnieuw Zapata.

Cristiano Ronaldo begon op de bank, maar toen zijn ploeg met 2-1 achter stond mocht de Portugese steraanvaller invallen Hij bewees opnieuw zijn waarde en uit een corner kopte hij de gelijkmaker binnen. Juventus leek in blessuretijd ook nog de overwinning te pakken, nadat Leonardo Bonucci uit een vrije trap raak schoot. De goal werd echter terecht afgekeurd doordat Giorgio Chiellini de bal aanraakte in buitenspelpositie.

AC Milan
AC Milan kon opnieuw niet winnen in de Serie A. De ploeg van Gennaro Gattuso wist niet te scoren en speelde gelijk tegen degradatiekandidaat Frosinone. Door het gelijkspel staat AC Milan nu op de zesde plaats, maar wel met een achterstand van 22 punten op Juventus. AC Milan heeft nu al vier wedstrijden op rij niet gescoord.

Uitslagen Serie A: 

Frosinone - AC Milan 0-0
Fiorentina - Parma 0-1
Sampdoria - Chievo Verona 2-0
Cagliari - Genoa 1-0
Bologna - Lazio 0-2
Atalanta - Juventus 2-2

Gelekt audiofragment Nainggolan zorgt voor ophef: "Het is een puinhoop hier!"

Er is een mysterieus audiofragment gelekt op sociale media waarin Radja Nainggolan zou klagen over zijn huidige situatie bij Internazionale.

De middenvelder, die disciplinair geschorst is voor het duel met Napoli, domineert al dagenlang de Italiaanse sportpers en nu zou een relaas van Nainggolan een nieuw hoofdstuk zijn in zijn verslechterde relatie met de club en de fans.

"Mamma mia, ze denken allemaal dat ik klaar ben. Ik heb altijd alles gegeven op het veld en heb altijd gezwegen. Maar als enkele fans van Inter dan mijn kont komen kussen, kunnen ze oprotten. Aangezien ik goed bevriend ben met Francesco Totti, kan hij misschien aandringen op mijn terugkeer (naar AS Roma, red.). Het is een puinhoop hier! Zal ik stampij schoppen?", zo klinkt het in het bericht.

De oorsprong en context van het fragment is voorlopig onbekend, maar het zorgt desalniettemin voor ophef. Het voorval betekent het zoveelste incident omtrent Nainggolan in korte tijd. De Belg zou onlangs voor 150.000 euro zijn beroofd in een casino en werd ook voor 100.000 euro beboet nadat hij herhaaldelijk te laat op de training verscheen, waarbij hij ook disciplinair werd geschorst.

Volgens Mediaset had Nainggolan recent ook ruzie met enkele leden van de harde kern van Inter in een discotheek na het puntverlies tegen Chievo. De vrouw van Nainggolan heeft op Instagram verteld dat zij en haar gezin wordt bedreigd: "Laat me één ding zeggen: alle beledigingen en bedreigingen naar mij en mijn dochters zijn werkelijk waar walgelijk!", zo schrijft Claudia Lai.

Naar verluidt is de positie van Nainggolan bij Inter onhoudbaar geworden. La Gazzetta dello Sport meldt dat de Italiaanse club overweegt om de routinier na een halfjaar alweer te verkopen. Inter, dat eigendom is van de Chinees Steven Zhang en ook moet denken aan de regels inzake Financial Fair Play, zou dan vooral denken aan een deal met een Chinese club.

Van der Poel ook op Zolder de beste

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross in Heusden-Zolder gewonnen. De renner van Corendon-Circus kwam op het parcours rondom het autosportcircuit van Zolder solo over de finish. Op de tweede plaats finishte Wout van Aert. De jonge Joris Nieuwenhuis reed een sterke wedstrijd en werd derde.

In de openingsfase van de wedstrijd reed Van Aert lek en moest aan een inhaalrace beginnen. Dat was het moment voor Aerts om het tempo te verhogen. Ondertussen hield Van der Poel zich rustig en volgde vanaf de tweede lijn.

In de derde ronde ging Van der Poel dan toch in de aanval en sloeg meteen een serieus gat. Van Aert had zich inmiddels weer vooraan het veld genesteld en reed samen met Nieuwenhuis weg bij Aerts. Na ruim een uur wedstrijd werd Van der Poel als winnaar afgevlagd. Regerend wereldkampioen Van Aert volgde op zestien seconden. Nieuwenhuis finishte op een halve minuut als derde. Voor de renner van Team Sunweb was dit zijn eerste podium in een klassementscross bij de Elite.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Joris Nieuwenhuis (NED)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Laurens Sweeck (BEL)
6. Quinten Hermans (BEL)
7. David van der Poel (NED)
8. Lars van der Haar (NED)
9. Corné van Kessel (NED)
10. Daan Soete (BEL)

Genoeg van het weer hier? Ga naar Australië

Is het hier bewolkt, saai en somber weer, in Australië is de airco je beste vriend. Er worden 8 opeenvolgende dagen verwacht met temperaturen boven de 45 graden verwacht en op hete plekken kan het kwik oplopen tot 49 graden.

Weerrecord na weerrecord sneuvelt er, maar het is ook extreem droog en dus geldt er een waarschuwing voor brandgevaar. Voor kinderen, ouderen en zwangeren kan de hitte levensgevaarlijk zijn, iedereen wordt dus geadviseerd om rustig aan te doen, de schaduw op te zoeken en veel te drinken. Volgens NOS-correspondent Robert Portier sterven er elk jaar zo'n 10 mensen in Australië door het extreem warme weer.

"Je ziet dat bijna in heel het land de temperaturen veel hoger zijn dan normaal", zegt Robert Portier, "Zo'n 8 tot 12 graden hoger dan het gemiddelde." De airco maakt dus op veel plaatsen overuren. "Mensen gaan veel naar de bioscoop of winkelcentra, plekken met een krachtige airco." En op deze tweede kerstdag zijn de stranden overvol omdat vrijwel iedereen vrij is.

Geeen idee of dit wel in Australie is.. (Stockfoto: PXhere)
Geeen idee of dit wel in Australië is.. (Stockfoto: PXhere)

Vos de sterkste in spannende wereldbekercross Heusden-Zolder

Veldrijdster Marianne Vos heeft de wedstrijd in het Belgische Heusden-Zolder gewonnen. Voor Vos was dit haar derde zege in de wereldbeker veldrijden dit seizoen. Op de tweede plaats eindigde Lucinda Brand. De Belgische Sanne Cant werd derde.

Na een snelle start kreeg Vos gezelschap van onder andere Lucinda Brand, Sanne Cant, Ceylin del Carmen Alvarado en Maud Kaptheijns. Wie niet van voren zaten waren Annemarie Worst en Denise Betsema. Beide hadden problemen in de eerste ronde.

In de vierde ronde kreeg Vos problemen met de ketting en viel weg uit de kopgroep. Na een krachtsinspanning wist ze de aansluiting weer te maken. In de slotfase bleven Vos, Brand en Cant alleen over. Na een versnelling wist de zevenvoudig wereldkampioene veldrijden een gaatje te slaan en kwam solo over de finish. In de sprint voor de tweede plaats versloeg Brand de regerend wereldkampioene Cant. Voor Vos was dit haar zesde zege in Heusden-Zolder.

Uitslag
1. Marianne Vos (NED)
2. Lucinda Brand (NED)
3. Sanne Cant (BEL)
4. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
5. Maud Kaptheijns (NED)
6. Loes Sels (BEL)
7. Nikki Brammeier (GBR)
8. Inge van der Heijden (NED)
9. Annemarie Worst (NED)
10. Eva Lechner (ITA)

Financial Times roept filantroop Soros uit tot Persoon van 2018

De Britse krant The Financial Times heeft de Hongaarse miljardair en filantroop George Soros uitgeroepen tot 'Persoon van het Jaar'. Soros wordt door de krant omschreven als 'een beschermer van de liberale democratie'.

De redactie van de The Financial Times eerde de 88-jarige Hongaarse-Amerikaanse investeerder voor zijn levenslange steun aan internationale liberale doelen en zijn dagelijkse strijd tegen 'de krachten van het nationalisme en populisme' die probeerden hem te demoniseren en de 'liberale democratische orde' te vernietigen.

Stevige woorden van de redactie, die nog even verder gaat. "Hij draagt de ideeën van liberale democratie en de open samenleving uit", schrijft Roula Khalaf in het profiel van Soros dat woensdag is gepubliceerd. "Dit zijn de ideeën die de Koude Oorlog overwonnen. Vandaag worden ze van alle kanten belegerd, van het Rusland van Vladimir Poetin tot het Amerika van Donald Trump."

"Al meer dan drie decennia heeft Soros filantropie gebruikt om te strijden tegen autoritarisme, racisme en intolerantie. Door zijn lange inzet voor openheid, mediavrijheid en mensenrechten heeft hij de toorn van autoritaire regimes en, in toenemende mate, de nationale populisten aangetrokken die terrein blijven winnen, met name in Europa", vervolgde de dagelijks verschijnende Britse internationale zakenkrant.

"Ik ben afgeschilderd als de duivel. Het feit dat extremisten worden gemotiveerd door valse samenzweringstheorieën over mij om te doden, doet me enorm pijn", vertelde Soros aan The Financial Times.

Klopp: "In de zomer zal men zeggen dat het het beste is als ik vertrek"

Jürgen Klopp hoopt dat Liverpool ook komend kalenderjaar de weg omhoog blijft inzetten. De Merseyside-club leidt momenteel de dans in de Premier League, met vier punten meer dan titelverdediger Manchester City, en treft Bayern München in de achtste finales van de Champions League. "Ik hoop dat we ons nog meer ontwikkelen", beaamt Klopp.

"De jongens hebben zich op een fantastische manier ontwikkeld", vertelt de Duitse trainer in gesprek met diverse Engelse media. "Een ding staat vast: we worden allemaal ouder. Maar in deze leeftijdscategorie gaat het niet om ouder worden, maar om meer ervaring krijgen. Dat helpt altijd in aanloop naar komend jaar als je slim bent en dat zijn deze jongens."

Klopp, 51 jaar, werd in oktober 2015 aangesteld bij Liverpool. Ofschoon de Duitser een van de meest geliefde managers van voetbalminnend Engeland is, wacht de club nog altijd op de eerste prijs onder zijn leiding. Klopp wil dan ook niet over zijn toekomst speculeren, als bijvoorbeeld zijn huidige contract op 30 juni 2022 op Anfield ten einde loopt.

"Ik wil niet zo ver vooruitdenken”, benadrukte Klopp. "Als jullie dat zouden opschrijven, zouden veel mensen hierover praten. Alles gaat momenteel goed, maar nog steeds is het zo van 'Klopp heeft niets gewonnen'. Ik heb ook niets met Liverpool gewonnen, dus daar zit een kern van waarheid in. Daarom moeten we het ook niet over 2022 hebben. Dat is zo ver weg."

"In de zomer zullen mensen zeggen dat het het beste is als ik vertrek als Liverpool iets wil winnen, omdat we anders nooit iets zullen winnen. En er zullen mensen zeggen dat ik moet vertrekken als ik niets win", besloot Klopp, die met Liverpool op Boxing Day een thuisduel met Newcastle United afwerkt.

'We gaan ze halen' komt met lege handen terug

De actiegroep "We gaan ze halen" komt onverrichterzake terug. De Griekse regering was niet bereid om in gesprek te gaan. De groep wilde met een colonne van 50 auto's en 1 bus 150 vluchtelingen uit Griekenland ophalen, maar nauwelijks onderweg begaf de bus het al. En eenmaal aangekomen in Griekenland, waar ze hoopten op toestemming om de vluchtelingen mee te nemen, blijkt niemand van de regering met ze te willen praten.

Woordvoerder Rikko Voorberg had hier al rekening mee gehouden: "We hebben altijd gezegd dat we hoopten op een wonder. Dat is niet gebeurd. Wat er wel is gebeurd is dat het onderwerp relocatie van vluchtelingen voor het eerst sinds lange tijd weer bovenaan de politieke agenda staat." En dus keert de groep weer met hangende pootjes terug.

"Het is teleurstellend", zegt Voorberg. "Je zou willen dat er in elk geval een gesprek had plaatsgevonden. Tegelijk zijn we dankbaar dat we zoveel mensen weer eens met de neus op feiten hebben kunnen drukken. Er zouden 160.000 mensen worden verdeeld over Europa. Daar is niets van terechtgekomen."

Update 13:17 uur:
Video toegevoegd

Man gewond bij steekincident

Woensdagmorgen vroeg is bij een steekpartij aan de Markt in Zevenbergen een man gewond geraakt.

Het incident gebeurde rond 2.00 uur nadat een ruzie was ontstaan. Het slachtoffer werd gestoken en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongeman (18) uit de gemeente Moerdijk is in het ziekenhuis opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident en de identiteit van de verdachte. Hierbij zijn onder andere diverse getuigen verhoord.

De politie heeft nog niemand aangehouden, maar heeft wel een idee van de identiteit van de verdachte, welke na de steekpartij is gevlucht.

Vrouw in Rijswijk slachtoffer van straatroof

Een 75- jarige vrouw is woensdag 26 december omstreeks 06.30 uur op de Lange Kleiweg in Rijswijk met geweld beroofd van haar handtas. Een getuige is nog tevergeefs achter de dader aangerend. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer wandelde over de Lange Kleiweg, toen zij net voorbij de bibliotheek liep zag zij dat er iemand tussen de inham van de gebouwen stond. Plotseling voelde zij dat er een man met kracht haar handtas pakte en duwde. Het 75-jarige slachtoffer viel hierdoor hard op de grond.

Toen het slachtoffer opkeek zag zij dat de straatrover er met haar tas vandoor ging en wegrende in de richting van het Kessler park. Het slachtoffer raakte door haar val licht gewond. Een voorbijganger zette nog de achtervolging in maar kon de man niet meer achterhalen. Het zou gaan om een man van tussen de 17 en 25 jaar oud, licht getinte huidskleur en in het donker gekleed. Heb je iets gezien, of weet je meer, neem dan contact op met de recherche van het politiebureau Rijswijk via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Djokovic uitgeroepen tot Europees sporter van het jaar

Novak Djokovic is de winnaar geworden van een door het Poolse persbureau PAP georganiseerde verkiezing voor Europees sporter van het jaar. De Servische tennisser kreeg de meeste stemmen van de 23 persbureaus die eraan meededen.

Djokovic won dit jaar Wimbledon en de US Open. Ook won hij het masterstoernooi van Cincinnati na vijf verloren finales eerder. Door de winst in Cincinnati heeft hij nu als eerste tennisser alle masterstitels op zijn naam staan. Hierbij moet wel als kanttekening gemaakt worden dat de masterstoernooien in hun huidige vorm sinds 1990 bestaan.

Luka Modric moest genoegen nemen met de tweede plaats. De winnaar van de Ballon d'Or bleef wel Lewis Hamilton voor, die vorig jaar de prijs won voor de beste Europese sporter. In de top twintig kwam geen Nederlander voor.

In 2000 won zwemster Inge de Bruijn als enige Nederlandse de prijs voor Europese sporter van het jaar.

Kook zelf gerechten uit The Elder Scrolls

Ben je de standaard kerstdiners en dergelijke nu al zat? Misschien kun je je gasten volgend jaar iets echt speciaals voorzetten, want in maart komt er een officieel kookboek waarin gerechten à la The Elder Scrolls beschreven staan.

In The Elder Scrolls: The Official Cookbook staan gerechten uit Skyrim, Morrowind en Tamriel. De gerechten komen uit allerlei culturen, zoals de Nords, Bosmer en Khajit. Er staan meer dan zestig recepten in waaronder Apple Cabbage Stew, Sunlight Souffle en Sweetrolls. Hieronder heb je alvast een voorproefje.

The Elder Scrolls Cookbook (Foto: Bethesda)

Luffy gaat los in One Piece: World Seeker

Bandai Namco heeft de openingsfilm en de vijfde trailer van One Piece: World Seeker uitgebracht.

In One Piece: World Seeker verkennen we als Monkey D. Luffy Prison Island, dat enkele jaren geleden verwoest was door oorlog en opnieuw wordt opgebouwd onder het toeziend oog van de Marine. Door missies van eilandbewoners te volbrengen krijgt Luffy's meer vaardigheden om sterkere tegenstanders en situaties aan te kunnen.

One Piece: World Seeker komt 15 maart uit op PlayStation 4, Xbox One, en pc. Op het einde van de vijfde trailer zien we dat er een preorderbonus is aangekondigd. Het is een extra missie met de naam Yukemare Onsen waarin Nami en Robin een rol spelen. Of en hoe deze wordt vrijgegeven voor ons in het Westen is nog niet bekend.

Luma slaat van zich af in Mario Tennis Aces

Nintendo Japan heeft de officiële trailer voor Luma in Mario Tennis Aces uitgebracht. Luma komt 1 februari beschikbaar voor iedereen, gratis en voor niets.

Net zoals Birdo kun je Luma eerder krijgen door een online toernooi mee te doen. Die actie begint 1 januari al, maar voor mensen die niet competitief zijn ingesteld komt de dlc een maandje later. Luma is de ster die de spits afbijt. Hierna komen Boom Boom en Pauline nog uit als gratis DLC. 

Mario Tennis Aces is beschikbaar voor Nintendo Switch.


Raymond van Barneveld kijkt vooruit naar 2019

Raymond Van Barneveld staat weer een beetje positief in het leven, na zijn vroegtijdige uitschakeling op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Na de pijnlijke uitschakeling in de tweede ronde zit de Hagenaar niet in zak en as.

"Bedankt voor alle lieve berichten na de uitschakeling en de documentaire. Het was zwaar maar er komt een mooi jaar aan. Ik geef nooit op", zegt de vijfvoudig wereldkampioen op Instagram. De docu werd vorige week uitgezonden op RTL7 en is gemaakt door Helden Media. KIjk de docu hier terug.  

Vorige maand kondigde Van Barneveld aan dat hij eind volgend jaar stopt met darten. Hij wilde dit WK vlammen, maar struikelde in het Alexandra Palace al over de eerste horde, WK-debutant Darius Labanauskas uit Litouwen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Bedankt voor alle lieve berichten na uitschakeling en documentaire het was zwaar maar er komt een mooi jaar aan We Never Give Up.

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180) op25 Dec 2018 om 10:30 (PST)

Donderdag gaat het WK verder. Benito van de Pas speelt die avond nog zijn derderondepartij tegen Toni Alcinas. Michael van Gerwen speelt diezelfde avond al zijn partij in de achtste finales tegen Adrian Lewis. 

2 arrestaties om dodelijke steekpartij in Vlissingen

Woensdagmorgen vroeg is in de Kasteelstraat in Vlissingen een man om het leven gekomen bij een steekpartij. Na een melding vonden agenten rond 02:30 uur de zwaargewonde man op straat. Ook de ambulancedienst kwam met spoed ter plaatse. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleed niet veel later. Het gaat om een 28-jarige man uit Vlissingen.

Uit het politieonderzoek bleek dat er een man was gevlucht. Agenten zetten de omgeving af en zochten naar hem. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Rond 02:40 uur werd in de Van Hoorn van Burghstraat een 17-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden. Het politieonderzoek leidde verder naar een woning in de Kasteelstraat. Hierbij werd een 22-jarige vrouw (woonplaats nog onbekend) aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de steekpartij.

De politie heeft in de Kasteelstraat onderzoek gedaan, hierbij werd de straat gedeeltelijk afgezet. Zo zijn er getuigen verhoord en is op straat en in de woning naar sporen gezocht.

2 arrestaties om dodelijke steekpartij in Vlissingen (Foto: Politie.nl)
2 arrestaties om dodelijke steekpartij in Vlissingen (Foto: Politie.nl)

Marc de Hond zegt theatertournee af wegens kanker

Cabaretier en rolstoelsporter Marc de Hond stelt zijn tournee van zijn theatershow uit. Bij De Hond is een kwaadaardige tumor in zijn blaas geconstateerd waaraan hij zo snel mogelijk moet worden behandeld. Dat zegt hij in een filmpje op sociale media, zo meldt AT5. 

'Het ene moment kon ik mij nog hartstikke druk maken om de kaartverkoop van mijn theatervoorstelling in Diemen, op het andere moment doet dat totaal niet meer ter zake', aldus De Hond in de video. De Hond is afgelopen week aan zijn blaas geopereerd waarbij een kwaadaardige tumor is gevonden. 'Er waren de laatste tijd wel aanwijzingen dat het niet lekker ging met mijn blaas, ik had veel blaasontsteking. Maar blaaskanker komt wel heel koud op ons dak vallen.'

De komende maanden moet De Hond chemotherapie ondergaan, waarna zijn blaas in zijn geheel wordt verwijderd. 'Je moet het in het leven doen met de kaarten die je gedeeld worden.' Voor het komende half jaar zet hij al zijn werk opzij om zich volledig te richten op zijn behandeling. De Honds management gaat de theaters verzoeken om zijn show te verzetten naar volgend seizoen. Hij hoopt dat de theaters daaraan mee willen werken.

Man lichtgewond na schietincident

Rond 22.20 uur ontving de politie dinsdagavond melding van een schietincident op De Ruyterstraat in Brunssum. De toegesnelde politie constateerde dat er een schietincident in een tuin achter een woning had plaatsgevonden. Daarbij raakte een 26-jarige man lichtgewond. Hij is lichtgewond met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Er is nog geen verdachte aangehouden. Ook de aanleiding van het schietincident is nog onderwerp van onderzoek. Er is een buurtonderzoek en forensisch onderzoek opgestart. De politie komt graag in contact met getuigen die iets gezien hebben, dan wel meer informatie hebben over wat zich dinsdagavond op de De Ruyterstraat heeft afgespeeld. Deel eventuele informatie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

FOK! Wat een weer: Bewolkt. Of toch niet?

Het is grotendeel bewolkt, maar in de loop van de dag klaart het van het zuiden uit enigszins op. In het noorden valt eerst lokaal nog lichte regen of motregen. De maxima liggen tussen 4°C in het zuiden en 8°C in het noorden. De wind is zuidwest en zwak tot matig.

Komende nacht is het in het noorden en midden bewolkt. In het zuiden zijn er brede opklaringen. De minima liggen tussen 5°C in het noordelijk kustgebied en -3°C in het zuiden. De wind is zuid tot zuidwest, zwak, aan de kust matig.

Donderdag overdag klaart het van het zuiden uit verder op, maar er is wel veel dunne hoge bewolking aanwezig. De maxima liggen tussen 4°C in het zuiden en 7°C in het noordelijk kustgebied. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is overwegend zwak. (Bron: KNMI)

Dit fraaie luchtje viel Interpretatie ten deel!
Dit fraaie luchtje viel Interpretatie ten deel!

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Ritme-game Aaero is uitgekomen op Nintendo Switch

Aaero is een ritme-game/rail shooter die al in 2017 uitkwam op PS4, Xbox One en pc. De Switch-versie is de 'Complete Edition' en bevat alle DLC. In de game bestuur je een voertuig door futuristische gebieden terwijl je allerlei objecten kapotschiet. De soundtrack bestaat vooral uit elektronische dancemuziek. De game kreeg weinig aandacht in 2017, maar misschien dat het op Switch meer succes boekt. Aaero is vanuf nu verkijgbaar.

FOK!Kerstprijsvraag: 26 december

Vandaag kun je een pakket van drie games winnen in de FOK!Kerstprijsvraag! De prijs van vandaag is MotoGP18, Pure Farming 2018 en Shenmue I & II voor Xbox One.

MotoGP is de racegame met alle officiële coureurs uit alle klassementen van de Championship Red Bull MotoGP Rookies Cup, Moto2, Moto3 en MotoGP. In Pure Farming 2018 doe je het wat rustiger aan en heb je de taak om een succesvolle boerderij te runnen. Shenmue I en II werden oorspronkelijk uitgebracht voor de Dreamcast in 2000 en 2001. Beide titels combineren gevechten, speurtochten, RPG-elementen en gedenkwaardige minigames in een open-wereld actie-avontuur.

Om kans te maken op het pakket moet je nog wel even de volgende vraag goed beantwoorden: Welke games-redacteur heeft iets met pinguins?

Neem mij mee naar de prijsvraag! 

Lees hier de spelregels door. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.