Weer World Cup-winst Büchli op keirin, Wild wint omnium

Baanwielrenner Matthijs Büchli heeft op de keirin zijn tweede opeenvolgende World Cup-zege te pakken. Na een derde plek in Milton en winst in Berlijn was de Nederlander van BEAT Cycling ook in Londen de beste.

In de finale stond Büchli samen met ploeggenoot Theo Bos, die de eerste was die het tempo echt omhoog begon te schroeven. Nederlands kampioen Büchli kwam uit zijn wiel en nam de leiding, waarbij alleen de Maleisiër Azizul Awang hem kon volgen. Het bleef bij volgen, want Büchli pakte de winst, voor Awang. Bos hield de rest knap van zich af en pakte de derde plek.

Kirsten Wild was net als in Parijs goed voor World Cup-winst op het omnium. De Nederlandse won de scratch en afvalkoers en werd derde op de tempokoers. In de afsluitende puntenkoers reed ze scherp genoeg mee om ervoor te zorgen dat haar Amerikaanse concurrente Jennifer Valente op de tweede plek bleef staan, voor de Canadese Allison Beveridgde.

Op de sprint bij de vrouwen was er brons voor Laurine van Riessen, onder meer dankzij een indrukwekkende zege op de Chinese Zhong Tianshi in de kwartfinales. In de halve eindstrijd was de Duitse Emma Hinze een maatje te groot, maar in de strijd om brons won de Nederlandse twee keer met 0,008 seconden van de Oekraïnse Olena Starikova. De eindwinst ging naar sprintkoningin Stephanie Morton. De Australische was in twee heats te sterk voor Hinze.

De Denen Julius Johansen en Casper von Folsach waren vooral dankzij een geweldig sterk slot - en een rondje voorsprong - wederom de besten op de koppelkoers. De jonge Britten Fred Wright en Matthew Walls wonnen het duel om het zilver van Albert Torres en Sebastian Mora uit Spanje, wat voor Nederland jammer was: Yoeri Havik en Jan Willam van Schip reden erg lang op de podiumplekken, maar werden daar in de slotronden vanaf geduwd.