Skiër Hirscher oppermachtig op reuzenslalom

Alpineskiër Marcel Hirscher heeft nog maar eens laten zien de beste technische skiër op aarde te zijn. De Oostenrijker won de uiterst moeilijke reuzenslalom in het Franse Val d'Isère, zijn 60e World Cup-overwinning.

Op de piste waar de Oostenrijker een jaar of acht geleden zijn eerste zege boekte haalde hij in de eerste run al gelijk behoorlijk uit. Welgeteld twee man wisten de schade binnen de seconde te houden: de Sloveniër Zan Kranjec gaf 0,71 seconden toe, de Zweed Matts Olsson stond op 0,99 seconden. De andere voorname concurrenten waren de Noor Henrik Kristoffersen (+1,20) en de Fransman Alexis Pinturault (+1,31).

Pinturault liet een prima tweede run zien, maar Kristoffersen was een stukje sneller en nam de leiding over. Olsson voegde zich vervolgens tussen de twee, waarna Kranjec flink terugviel. Hirscher mocht als laatste naar beneden en deed precies wat hij moest doen: nog een toprun skiën en met 1,18 seconden voorsprong op Kristoffersen winnen, met Olsson op de derde plek.

Speciale vermeldingen waren er voor Tommy Ford en Marco Odermatt. De 29-jarige Amerikaan werd zesde, zijn beste resultaat ooit en pas zijn vierde top-10-klassering. De 21-jarige meervoudig wereldkampioen junioren Odermatt eindigde zeer knap op de zevende plek, zijn eerste keer in de top-10 in de World Cup.