Kind verklapt: 'papa heeft groene plantjes op zolder'

Wat doe je als je relatie op de klippen loopt en je financieel in zware periode zit? Precies: dan ga je even langs de Gamma en je legt op zolder een hennepplantage aan. Het is minder handig om dat aan je dochter te laten zien zo blijkt uit een bericht in de Gelderlander.

Zijn dochter sprak namelijk op de kinderopvang de legendarische woorden: "Bij mijn papa zijn groene plantjes op zolder". Dit briefde de kinderopvang natuurlijk direct door aan de politie, die op haar beurt bij de moeder van het kind informeerde of haar ex-partner wel eens een hennepteler kon zijn. 

Toen vervolgens uit warmtemetingen bleek dat de zolder van de 31-jarige Paul van N. in Hengelo warmer was dan die van zijn buren, besloot de politie een inval te doen. Op zolder troffen ze een 'zee aan stekjes' aan. 

Paul van N. moest voor de politierechter verschijnen. Die legde hem 80 uur taakstraf op, een maand voorwaardelijk en ze namen zijn wapenvergunning af. Zijn wapen moet hij voor een 'lage dagkoers' verkopen. Volgens de advocaat van Van N. mag hij over vijf jaar weer schieten.