Veganistengroep PETA wil naam Engels dorpje veranderen

Je maar beter gewoon vlees blijven eten bewijst activistengroep People for Ethical Treatment of Animals (PETA) nogmaals. De veganisten binnen deze dierenrechtenorganisatie vinden de naam van een Engels dorpje zo schokkend, dat deze veranderd zou moeten worden. Een chronisch eiwit- en vitaminengebrek, of gewoon een gekke promotiestunt?

De naam van het dorpje is namelijk niets anders dan 'Wool', oftewel wol in het Nederlands. PETA vindt dat die naam maar veranderd moet worden in 'Vegan Wool'. En waarom? "Om het veganisme te steunen en te protesteren tegen wreedheden tegen dieren", volgens de veganisten, want wolscheren is dierenmishandeling blijkbaar.

PETA probeert de inwoners van Wool om te kopen met een veganvriendelijk dekentje en ze gaan er vanuit dat het veranderen van de naam Wool naar Vegan Wool Engelsen zal 'inspireren om diermishandelingvrije kleding te kopen, maar ook om compassie te tonen met schapen die uiteengereten worden tijdens het verzamelen van wol'.

Een woordvoerder van de gemeenteraad vindt het allemaal maar gekkigheid. "Als ze eens naar de geschiedenis van dit dorp zouden kijken, dan komen ze te weten dat onze naam helemaal niets met de wolindustrie te maken heeft. Ik geloof niet dat we onze naam gaan veranderen, maar we nemen het mee in onze volgende gemeenteraadsvergadering op 17 december."

"Als gemeente zijn we enorm trots op ons erfgoed en de diversiteit van onze, soms wat unieke, dorpsnamen waarvan sommige al gebruikt worden sinds Saxische tijden."

PETA daarentegen vindt alle kritiek maar onzin en vindt de actie lekker gek. "Soms durven we hele gekke dingen te doen, om maar dingen aan de kaak te kunnen stellen. Zo stelden we voor dat de stad 'Nottingham' zijn naam zou moeten veranderen in 'Not Eating Ham' en we gaan ook met andere dorpen in gesprek om hun naam te veranderen."

Dat levert direct de volgende vraag op: welke stadsnaam zou in Nederland veranderd moeten worden in een diervriendelijke versie??