FOK! Wat een weer: morgen regen?

Er zijn wolkenvelden. In het zuidwesten en zuiden valt hier en daar eerst nog wat lichte regen. De maxima lopen uiteen van 4°C in het noorden tot lokaal 7°C in Zuid-Limburg. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot zuidoost.

In de nacht naar zaterdag zijn er aanvankelijk brede opklaringen waarin vooral in de noordelijke helft mist en lage bewolking kunnen ontstaan. In het zuiden neemt in de loop van de nacht de bewolking toe, maar het blijft nog droog. De minimumtemperaturen varieren van lokaal -2°C in het noordoosten tot +2°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Zaterdagochtend gaat het van het zuiden uit af en toe regenen. In de middag breidt de neerslag zich noordwaarts uit. In het noorden en noordwesten is het een groot deel van de dag droog, in de ochtend komt de zon daar nog door de hoge bewolking heen. Mogelijk valt daar helemaal geen regen. In het oosten kan de regen in de middag in natte sneeuw overgaan. Het wordt een koude dag met maximumtemperaturen die uitkomen rond 3°C. De wind draait naar noord tot noordoost en is overwegend matig, langs de noord(west)kust vrij krachtig. In het zuidoosten wordt de wind in de middag veranderlijk. (Bron: KNMI)

Nederland

Tot yuppenwoningen omgebouwde graansilo's in Amsterdam  (Foto: Interpretatie)
Tot yuppenwoningen omgebouwde graansilo's in Amsterdam (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!