Battlefield-ontwikkelaar geband uit Black Ops 4: 'te goed'

Florian Le Bihan, core gameplay-designer voor Battlefield V, werd onlangs geband van de servers van Call of Duty: Black Ops 4. Hoewel de daadwerkelijke reden van de ban niet bekend werd gemaakt, lijkt het simpelweg te maken te hebben met zijn vaardigheden. Le Bihan is namelijk behalve ontwikkelaar ook oud-profspeler.

Er worden natuurlijk dagelijks mensen geband voor allerlei uiteenlopende redenen, maar het was des te opvallender dat Le Bihan er in Black Ops 4 met de banhamer van langs kreeg vanwege zijn relatie met aartsrivaal Battlefield, zonder dat er verdere opgaaf van reden werd gegeven. Zelf denkt hij dat het te maken kan hebben met bepaalde statistieken en patronen, zoals aantallen headshots, kills per minuut en drastische wijzigingen in performance binnen korte tijd. 

Bekijk hieronder wat beelden van Le Bihan, die in zijn tijd bij top-tier eSports-clan Fnatic bekend stond als DRUNKKZ3. Het is een compilatie van wat leuke momentjes die hij de afgelopen dagen samengevoegd heeft in zijn casus tegen Treyarch. Het valt moeilijk te ontkennen dat hij weet wat hij doet in Black Ops 4. Inmiddels is hij ook alweer unbanned, zoals op te maken valt de tweet onderaan.