Speel als de Duitsers in Battlefield V

In de nieuwste Battlefield-game, die zich weer afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, zit ook een campaign waarin je als de Duitsers kunt spelen. In de Duitse campaign genaamd "The Last Tiger" wordt het verhaal verteld van een verlaten tankbataljon dat met een legendarische Tiger-tank probeert te overleven.

In een interview met Eurogamer geeft lead designer Daniel Berlin aan dat er vanuit Battlefield 1 veel feedback kwam van mensen die graag een singleplayer-campaign zouden willen zien vanuit het perspectief van de Duitsers. "Daarnaast was de best beoordeelde 'War Story' (campaign, red.) uit Battlefield 1 degene met de tank, dus de keuze was snel gemaakt", vertelt Berlin.

De keuze voor de Tiger was simpel. "Er is veel keuze qua tanks maar er is maar één die voor tanks is wat de Spitfire voor vliegtuigen is: de Tiger. Het is bijna een legende, er zijn verhalen van geallieerden die standaard als bevel kregen om terug te trekken zodra ze een Tiger-tank van de Duitsers tegenkwamen, vanwege zijn ongeëvenaarde slagkracht en bepantsering". Berlin vertelt er nog wel ten overvloede bij dat het verhaal van de Duitsers in Battlefield V geen typisch heldenverhaal is.

Battlefield V komt op 20 november uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.