Diskwalificatie voor Ocon en Magnussen

Esteban Ocon en Kevin Magnussen zijn uit de uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten geschrapt. Het duo dat als achtste en negende eindigde hield zich niet aan de brandstofregels die in de Formule 1 zijn opgelegd.

Bij Force India-coureur Ocon ging het al in de eerste ronde mis omdat hij daar de limiet van de stroomsnelheid van de brandstof overschreden had. Deze is vastgesteld op 100 kilogram per uur en wordt door middel van sensoren gemeten. Volgens FIA-directeur Charlie Whiting was Ocon gedurende een groot deel van de eerste ronde in overtreding.

Magnussen werd voor een heel ander vergrijp gediskwalificeerd. Bij de Haas van de Deen werd gemeten dat hij meer brandstof had verbruikt dan de limiet van 105 kilogram die geldt voor de gehele race. In de slotronde werd de opgelegde limiet overschreden.

Het betekent dat de als tiende geëindigde Sergio Perez doorgeschoven is naar plaats acht. Brendon Hartley en Marcus Ericsson vielen buiten de punten, maar zijn zijn nu als negende en tiende geklasseerd.