Van Bommel complimenteert zijn selectie

PSV maakte zaterdagavond gehakt van FC Emmen en won met 6-0. Daardoor staan de Eindhovenaren na dit weekend nog altijd ongeslagen aan kop. Na afloop van de wedstrijd complimenteerde trainer Mark van Bommel zijn team met het resultaat.

"Ik denk dat wij beter kunnen", analyseerde Van Bommel. "Maar ik moet de jongens een groot compliment maken. Ze zijn de afgelopen weken over de hele wereld gevlogen. Van Koeweit naar Zuid-Amerika en in Europa. Daardoor zijn we deze week één dag bij elkaar geweest en toch leggen we zo’n wedstrijd op de mat."

Toch zag Van Bommel nog steeds ruimte voor verbetering. "Emmen speelde in het begin goed en daar hadden we even moeite mee. Op het moment dat Steven de bal breed legt op Gastón en de 1-0 valt kregen we extra vertrouwen."

Ook mocht PSV niet mopperen om het feit dat Jorrit Hendrix geen rode kaart kreeg. Eerder in de wedstrijd met FC Emmen kreeg de middenvelder al een gele kaart en maakte later in het duel een pittige sliding op een speler van FC Emmen. "Fiftyfifty-duels zijn dat, die ben ik zelf vaak genoeg aangegaan", aldus Van Bommel. "Echt een twijfelgeval. De ene keer geeft de scheidsrechter een gele kaart, een andere keer niet. Dat heb ik in mijn carrière ook ervaren."