Verdachte in zaak dode vrouw Leiden pleegt zelfmoord

Een 44-jarige Leidenaar, verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nataschja Scheeres, zijn toenmalige vriendin, is maandag in zijn cel overleden. Hij heeft zelf een einde gemaakt aan zijn leven. De zaak zal vanwege het overlijden van de verdachte worden afgesloten door het Openbaar Ministerie.

Nataschja werd op 30 juli gevonden in het water ter hoogte van de Groote Vink aan de Stevenshofdreef in Leiden. Ze werd toen al enige tijd vermist. Haar lichaam was in de sloot verborgen. Haar 44-jarige vriend werd aangehouden als verdachte en legde kort erna een bekennende verklaring af.

De verdachte zat in voorarrest en zou binnenkort voor het eerst op een pro-formazitting voor de rechtzaak moeten komen. De nabestaanden van zowel het slachtoffer als de verdachte zijn inmiddels door de politie op de hoogte gebracht van het overlijden en dat het dus niet meer tot een rechtszaak zal komen. Ook de vele uitingen van spijt, die in zijn cel werden gevonden, zijn overgebracht aan de familie van het slachtoffer.

In deze zaak werd nog een 50-jarige man aangehouden. Die zou hebben geholpen het ontzielde lichaam van Nataschja te verbergen en heeft dat uiteindelijk bij de politie gemeld. Hij zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de rechter wegens hulp bij het wegmaken van het lichaam.