FOK! Wat een weer: inspiratieloos weer

Goeiedag!  

Ik hoop dat u een beetje medelijden heeft met uw weerman: ik heb weekenddienst. . Dat is natuurlijk geen probleem, ik doe het graag, maar de koek is op. Het is zulk inspiratieloos weer, dat ik amper iets weet te vertellen. Het moet echt uit het onderste van mijn tenen komen, maar we gaan het toch proberen.  

Er gebeurd in ons land de laatste maand helemaal niets. In Winterswijk is bijvoorbeeld nog niet één druppel gevallen. Alleen warmte en veel zon waren ons deel. Inmiddels zijn de temperaturen wat gedaald naar meer normalere waarden. De nachten worden nu ook koeler en hier en daar komt het dit weekend tot lichte vorst of grondvorst. Aan de kust blijft het wat zachter.

Ook dit weekend blijft het droog. Er is ruimte voor de zon, maar in het noorden komen ook enkele brede wolkenvelden voor. Dit zijn restanten van zogezegde storingen. Als je écht geluk hebt zou daar héél misschien een klein spatje motregen uit kunnen vallen, maar dat denk ik eigenlijk niet. Anders zal het niet eens meetbaar zijn. 

Zondag schijnt de zon weer. Dit hele weekend is het rond de 15 graden en veel wind staat er niet. 

Waar er wél wat gebeurd is in Spanje. Langs de Costa's en zeker ook rond Valencia vielen echt enorme hoeveelheden regen. Plaatselijk zelfs méér dan 200 mm. Oorzaak is een depressie langs de Costa Del Sol die vrijwel stil hing. Het warme water van de Middelandse Zee deed de rest.

Tot morgen!  

Zonkracht  

Nederland

Wolkenveld (Foto: Stephan5)
Wolkenveld. Niet bijster interessant. ( Foto Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!