Wielrenner Schulting verrassend de beste in Ronde van Zeeland

Wielrenner Peter Schulting heeft de Tacx Pro Classic (Ronde van Zeeland) op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van Monkey Town bleef zijn Belgische vluchtgenoten Dries De Bondt, Jelle Wallays en Jérôme Baugnies in de sprint op Neeltje Jans net voor.

Aan de start van de Tacx Pro Classic stonden drie WorldTour-ploegen (LottoNL-Jumbo, Lotto Soudal en EF Education First-Drapac). Quick-Step Floors had op het laatste moment afgezegd voor de wedstrijd in Zeeland.

Vier renners kregen in het begin van de wedstrijd de ruimte van het peloton. De maximale voorsprong van de kopgroep liep op naar de acht minuten, maar in het peloton was het vooral opletten vanwege de mogelijkheid op waaiers.

Op honderd kilometer van de streep scheurde het peloton in twee stukken door de waaiers. In het eerste peloton waren nog een dertigtal renners aanwezig. Door het hoge tempo was van de voorsprong van de koplopers niks over en vijftig kilometer van de streep werden ze dan ook ingelopen door het eerste deel van het peloton.

De eerste groep zou niet lang samen blijven. Marc Hirschi, Jelle Wallays, De Bondt en Schulting wisten na de eerste passage van Neeltje Jans weg te rijden uit het peloton. Zes renners wisten terug te komen tot de kopgroep. Uiteindelijk wisten opnieuw vier renners weg te rijden met opnieuw De Bondt, Wallays en Schulting. Baugnies was ditmaal mee en de vier zouden gaan sprinten voor de zege. De Nederlander Schulting was de Belgen te snel af en pakte zo de zege in Zeeland.