Document verraadt komst Trine 4 en andere indies

Een document dat van de week naar buiten is gebracht door het Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) verraadt de komst van een aantal aankomende indie-games. Zo weten we nu onder andere dat er waarschijnlijk een nieuw deel in de Trine-serie aan zit te komen.

Het EACEA is verantwoordelijk voor subsidies waar (indie-)ontwikkelaars kans op maken. De lijst bestaat voornamelijk uit niet al te bekende ontwikkelaars, met een aantal uitzonderingen hierop. Zo is Bloober Team (Layers of Fear, Observer) bezig met een game getiteld H2O, Zoink! (Fe, Stick It To The Man) met Roll Them Bones en Tequila Works (Rime, The Sexy Brutale) met een project dat Lumberjack heet. Houd er rekening mee dat dit waarschijnlijk veelal nog werktitels zijn.

Op de lijst staat dus ook Trine 4 van ontwikkelaar Frozenbyte. De eerste twee delen uit deze platform-puzzelserie zijn zeer goed ontvangen. Het derde deel kreeg echter veel gemengde kritieken, omdat er van side-scrolling afgestapt werd en dit een volledige 3D-game is. Daarnaast was Trine 3 nogal kort en viel het einde voor veel mensen tegen. Toch lijkt het er nu sterk op dat Frozenbyte Trine nog een kans gaat geven. De volledige lijst bekijk je hieronder.

eacea lijst Trine 4