Save the date! 17 november komt Sinterklaas aan

Save the date! 17 november is de dag dat Sint en Piet aankomen in de gemeente Zaanstad. En in de aanloop naar de intocht is het natuurlijk weer tijd voor de jaarlijks terugkerende Zwarte piet discussies. 

De inwoners van Zaandam hebben op Facebook laten weten een demonstratie te willen organiseren. Let wel: een demonstratie VOOR Zwarte Piet dus, evenals de Nederlandse Volks Unie (NVU). Constant Kusters liet afgelopen week in het NVU-Journaal weten dat zij met een delegatie langs de route willen staan om Sinterklaas en en zijn Zwarte Pieten welkom te heten. De NVU is van plan om toestemming te vragen voor de manifestatie. 

Uiteraard zou het geen discussie zijn als er geen tegenstanders zouden zijn: activiste  Jennifer van Leijen heeft burgemeester Jan Hamming per brief gevraagd om de landelijke intocht af te blazen. In de brief schrijft Van Leijen verder nog: "Wij zullen dan ook, samen met andere anti-racismeactivisten, bij de intocht in Zaandam en op andere plekken waar de racistische karikatuur zijn nare kop opsteekt, actie blijven ondernemen."