Chelsea verliest ongeslagen status na matige derby

Op bezoek bij West Ham United heeft Chelsea voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. Het treffen eindigde teleurstellend in 0-0.

De Blues wonnen de eerste vijf duels van de competitie en stonden ook in de Europa League hun mannetje (0-1 winst tegen PAOK Saloniki), maar de formatie van Maurizio Sarri hoefde in het Olympisch Stadion niet te rekenen op een eenvoudige middag. West Ham verkocht zijn huid duur en kwam na een lastig begin, waarin Olivier Giroud en Antonio Rüdiger doelman Lukasz Fabianski aan het werk zetten, beter in de wedstrijd.

De ploeg van Manuel Pellegrini leunde op zijn verdediging en kwam er zelf regelmatig gevaarlijk uit. Michail Antonio, die bij afwezigheid van de geblesseerde Marko Arnautovic in de punt van de aanval speelde bij West Ham, kreeg na een halfuur voetballen de grootste kans in de eerste helft: de Engelsman schoot na goed voorbereidend werk van Andriy Yarmolenko op Kepa Arrizabalaga. Op slag van rust dook N’Golo Kanté aan de overzijde nog gevaarlijk op voor het doel, maar de middenvelder wist zijn kopbal uiteindelijk niet voldoende richting mee te geven.

In de tweede helft ging West Ham op dezelfde voet verder. Yarmolenko beproefde kort na de onderbreking zijn geluk van afstand, maar het schot van de Oekraïner scheerde uiteindelijk rakelings over het doel van Arrizabalaga. Chelsea wist in de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf nauwelijks kansen te creëren, waardoor Sarri Álvaro Morata besloot te brengen als vervanger van Giroud. De Spanjaard was kort na zijn rentree dicht bij een doelpunt, maar schoot van dichtbij uiteindelijk op het hoofd van Fabianski.

Chelsea wist het duel daarna wat meer naar zich toe te trekken, maar mocht zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen met een punt. Yarmolenko had de bal een kwartier voor tijd voor het inkoppen na een perfecte voorzet van Robert Snodgrass, maar zijn poging ging uiteindelijk voorbij aan het doel van the Blues. Het was niet de laatste serieuze kans van de wedstrijd, want in de absolute slotfase dwong invaller Ross Barkley Fabianski nog tot een knappe redding.