Napoli maakt geen fout en legt druk bij Juventus

SSC Napoli heeft zondag geen fout gemaakt op bezoek bij Torino. De ploeg won met 1-3 en kwam daarmee op gelijke hoogte met Juventus.

Midweeks had Napoli punten laten liggen in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti kwam op bezoek bij Rode Ster Belgrado niet verder dan 0-0. In de wedstrijd tegen Torino kreeg Dries Mertens de voorkeur in de spits boven Arek Milik.

Al na vier minuten spelen kwam de Napolitanen op voorsprong. De bal kwam na slecht uitverdedigen voor de voeten van Lorenzo Insigne en de aanvaller schoot overtuigend raak: 0-1. Een kwartier later verdubbelde Simone Verdi de voorsprong voor zijn ploeg. Een voorzet van Mertens weer beheerst raak geschoten.

Zes minuten na rust bracht Torino de spanning terug in de wedstrijd. De ploeg kreeg een strafschop en Andrea Belotti ontfermde zich over het buitenkansje en wist David Ospina te passeren: 1-2. De spanning was niet heel lang terug want in de 59ste minuut werd de marge al weer twee.

Torino verspeelde knullig het balbezit en na de omschakeling knalde José Callejón de bal in eerste instantie nog op de paal, maar na de rebound werd het via Insigne alsnog 1-3. Napoli komt na de zege in punten op gelijke hoogte met koploper Juventus, maar la Vecchia Signora komt zondagavond nog in actie tegen Frosinone.