Overgrootmoeder en burgemeester schiet alligator dood

Kijk uit als je toevallig een alligator in het Texaanse Livingston bent. Ene Judy B. Cochran is daar de baas en deze krasse overgrootmoeder laat niet met zich sollen: ze schoot er onlangs een alligator van ruim 3,5 meter en 260 kilogram met één schot dood.

De alligator moest dood, want Cochran wilde wraak: enkele jaren geleden werd een klein paardje van de familie gegrepen door een alligator en sindsdien jaagt ze elk alligatorjachtseizoen - van 10 tot en met 30 september - op het beest. "Dit zou hem wel eens kunnen zijn. Zo groot als deze is, die kan het paard makkelijk opgegeten hebben. De alligators zitten ons doorgaans niet dwars, maar deze zochten we", aldus de kersverse overgrootmoeder.

De alligator werd doodgeschoten in dezelfde vijver waar haar destijds 5-jarige kleinzoon in 2009 ook een alligator doodde, alsof het geheel nog niet Amerikaans genoeg was. Cochran wilde nog wel even duidelijk maken dat het doden van alligators in haar gebied niet zomaar gaat: "Er zijn veel vereisten, zoals een vergunning en goedkeuring van een bioloog."

Een alligator moet in Polk County eerst aan de haak geslagen worden, dat deed men met een lekker gekruide wasbeer. Het dier werd zo gevangen, waarna de burgemeester erbij geroepen werd om het dodelijke schot te lossen."We gaan het vlees eten, het hoofd opzetten en de staart komt in mijn kantoor. Van de rest gaan we laarzen maken."

Niet fucken met (overgroot)oma Judy dus.