Concepten nieuwe generatie F1-auto's getoond

De bazen van de Formule 1 hebben in Singapore drie concepten getoond voor nieuwe Formule 1-auto's, gebaseerd op de regels die vanaf 2021 zullen gaan gelden. Op die manier kan het publiek zien hoe de ontwikkeling van de volgende generatie F1-bolides verloopt.

Onder meer de halo is aangepast om het beter in het geheel van de auto te laten passen, terwijl de auto's zelf een wat agressiever uiterlijk hebben, mede geholpen door de 18 inch banden. De bedoeling is dat het raamwerk van de regels voor eind 2019 klaar is, dus daar kan nog ruim een jaar aan gewerkt worden.

In een toelichting laat Ross Brawn, motorsportbaas van de F1, weten dat het doel zoals altijd weer is om 'auto's te hebben die goed tegen elkaar kunnen racen', inderdaad niet onbelangrijk in een raceklasse. Ook moesten de wagens er beter uit gaan zien: "We willen auto's die kinderen graag op een poster aan de muur willen hebben", aldus Brawn.

Hij voegde er verder nog standaardwoorden aan toe, zoals dat de auto 'moet inspireren' en dat de auto's in de koningsklasse van de autosport er 'senstaioneel' uit moeten zien. Volgens Brawn moet men 'in de rij staan' om deel te nemen aan de F1.