Matthews wint ook in Montréal, Roosen vijfde

Michael Matthews heeft na de Grand Prix Cycliste de Québec ook de Grand Prix Cycliste de Montréal op zijn naam geschreven. In de tweede Canadese WorldTour-wedstrijd van het jaar was de Australiër van Sunweb de sterkste in een sprint voor Sonny Colbrelli en Greg Van Avermaet. Timo Roosen eindigde op een mooie vijfde plaats.

De traditionele vroeg vlucht bestond uit vijf renners. De nationale selectie van Canada was het best vertegenwoordigd met twee renners: Charles-Etienne Chretien, Adam Roberge. Verder bestond de kopgroep uit Nigel Ellsay (Rally), Hugo Houle (Astana) en Owain Doull (Sky) . De kopgroep had een maximale voorsprong van vijf minuten.

Met nog veertig kilometer te fietsen opende Lotto Soudal de finale. De Belgische WorldTour-ploeg reed eerst een strak tempo, waarna Tim Wellens ten aanval trok. De Belg kreeg alleen de Fransman Benoit Cosnefroy met zich mee. De aanval werd snel teniet gedaan, waarna Matej Mohoric in de afdaling versnelde.

De winnaar van de BinckBank Tour en de Ronde van Duitsland kreeg Jan Polanc mee. De Slovenen reden naar de overgebleven koplopers toe, die nog bestond uit vier renners. Sep Vanmarcke, Reinardt Janse van Rensburg en Gregor Mühlberger probeerde de sprong naar voren te maken, maar alleen de laatste slaagde daarin.

Op de volgende beklimming op het parcours moesten de vroege vluchters eraf bij de andere drie koplopers. Het verschil met het peloton was opgelopen naar een halve minuut, waar vooral Sunweb het werk opknapte.

Op elf kilometer van het einde was de het kop trio weer ingerekend door het peloton. In de laatste ronde probeerde Wellens opnieuw een aanval. Ditmaal was Jakob Fugelsang mee. In het peloton had Mohoric zich op kop gezet van het peloton en bracht alles weer bij elkaar.

Net zoals vrijdag in Québec moest een sprint van een uitgedunde groep voor de winnaar zorgen. Sonny Colbrelli leek op weg naar de zege in Montréal, maar de Italiaan van Bahrain Merida werd vlak voor de finish nog gepasseerd door Matthews.

Voor Matthews was het zijn tweede zege in drie dagen op Canadese bodem. Voor de Australiër een mooie opsteker nadat de Australische bondscoach hem niet opnam in de selectie voor het WK wielrennen, dat op het einde maand plaatsvindt in Innsbruck.