Elon Musk rookt joint, 8% Tesla in rook op

Techondernemer Elon Musk heeft donderdagavond een hijs genomen van een joint, terwijl hij live in een webchat zat met komiek Joe Rogan. Een dag later was het aandeel Tesla acht procent minder waard, hoewel onduidelijk is hoeveel het een precies met het ander te maken heeft. Directe aanleiding lijkt het opstappen van twee bestuursleden te zijn.

Musk spreekt in de chat ruim tweeëneenhalf uur met Rogan, over onderwerpen die uiteenlopen van Tesla en kunstmatige intelligentie tot vlammenwerpers en social media. Na twee uur en tien minuten steekt Rogan een joint op.

"Ik heb dat volgens mij wel eens geprobeerd", zegt Musk. "Kan nu vast niet vanwege aandeelhouders hè", mompelt Rogan terwijl hij een trek neemt. "Het is toch legaal hè, volkomen legaal", zegt Musk terwijl hij de joint krijgt aangereikt. Dat is het in Californië inderdaad, en Musk neemt ook een hijs - hoewel hij niet lijkt te inhaleren.

Vrijdag kostte een aandeel Tesla plots acht procent minder, terwijl bestuursleden Dave Morton en Gaby Toledano waren opgestapt. Eerstgenoemde gaf aan dat de publieke aandacht voor het bedrijf veel groter was dan hij had verwacht, aldus The Guardian.

Van de beurs
Musk verbaasde investeerders vorige maand door te tweeten dat hij Tesla voor 420 dollar per aandeel van de beurs wilde halen. Zeventien dagen later trok hij dat plan weer in, maar wel met een onderzoek aan zijn broek van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Ook is hij door investeerders aangeklaagd.

Eerder deze week had Musk de Britse grotduiker Vernon Unsworth opnieuw aangevallen. In juli had hij hem al voor pedo uitgemaakt omdat Unsworth Musks plan om Thaise voetballertjes met een miniduikboot te redden, kansloos had genoemd. Nu noemde hij hem in een mail aan een journalist een kinderverkrachter.

Op Wall Street wordt Tesla opgeroepen om een sterke adjundant in de bedrijfsleiding aan te stellen, vanwege het onberekenbare gedrag van Musk.