CCC nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Vos

De wielerploeg van Marianne Vos gaat komend seizoen van naam en kleur veranderen. Het groen van WaowDeals wordt ingeruild voor het oranje van nieuwe hoofdsponsor CCC.

De Poolse fabrikant van schoenen en tassen heeft een contract voor drie jaar gesloten met een optie voor nog eens twee jaar.

''We zijn buitengewoon content met deze ontwikkeling. Deze stelt ons in staat om nog verder te professionaliseren en grote sportieve ambities waar te maken'', vertelt teammanager Eric van den Boom. ''We krijgen een Poolse sponsor en naamgever, maar behouden onze identiteit en structuur waarmee we al vele jaren succesvol zijn in het vrouwenwielrennen. De wortels van de ploeg blijven dus in vruchtbare, Nederlandse aarde. Wel zal de ploeg een internationaal karakter krijgen met een mix van toprensters en aanstormende talenten, iets waar de ploeg groot mee is geworden. Op dit moment zitten contractbesprekingen in een afrondende fase.''

Eerder werd al bekend dat CCC vanaf 2019 ook actief is in de World Tour bij de mannen. Het Poolse bedrijf wordt de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg die nu nog onder de naam BMC Racing Team actief is in het peloton.

Nogmaals Van den Boom: ''Onze ploeg wordt in feite de vrouwentak. De look and feel van beide zullen gelijk zijn. En waar mogelijk gaan we voor synergie. Hoe we maximaal van elkaar kunnen profiteren, moet zich nog uitkristalliseren. De komende tijd gaan we in gesprek met onze nieuwe collega’s om te zien wat mogelijk is.''

De switch naar CCC betekent niet dat het bedrijf WaowDeals van het toneel verdwijnt. Op dit moment wordt bekeken hoe de samenwerking ook in 2019 voortgezet kan worden. Datzelfde geldt voor andere teampartners die de ploeg altijd trouw zijn geweest.