FOK! Wat een weer: buiig

Het is grotendeels bewolkt en een zone met buiige regen trekt in de ochtend oostwaarts over het land. Vooral in het Waddengebied komt hierbij ook onweer voor. Nadat het buiengebied gepasseerd is komt de zon geleidelijk weer tevoorschijn. In het noorden blijft er kans op een bui. In de avond trekt een zone met actievere buien over het noorden van het land, waarbij wederom kans op onweer is. Het wordt ongeveer 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit zuid tot zuidwest, aan zee is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig. In de ochtend draait de wind ook boven land naar het westen. In de avond neemt de wind in het Waddengebied toe naar krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. Bovendien komen daar dan windstoten voor van 60-70 km/u.

Komende nacht zijn er in het noordelijk kustgebied eerst nog enkele buien, mogelijk met onweer. Elders zijn er opklaringen en blijft het vrijwel overal droog. De minima liggen tussen 14°C in het noordwestelijk kustgebied en 8°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust (vrij) krachtig en in het noordelijk kustgebied mogelijk eerst nog hard.

Morgen begint de dag met opklaringen. In de loop van de dag raakt het van het westen uit bewolkt en gaat het vooral in het noorden en westen af en toe regenen. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is meest matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Zondag wolkenvelden en in het noorden nog kans op een bui. Daarna zonnige perioden en droog. De middagtemperatuur loopt geleidelijk op van 20°C op zaterdag naar 25°C woensdag. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Het Nienhager Gespenster Wald (ergens in het noorden van Duitsland) (Foto: bazbo)
Het Nienhager Gespenster Wald (ergens in het noorden van Duitsland) (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!