Roompot en Crelan fuseren, Van Aert nieuwe kopman

De Nederlandse wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij gaat een fusie aan met het Belgische team Veranda's Willems-Crelan. De nieuwe ploeg gaat verder onder de naam Roompot-Crelan Cycling team.

Het team zal worden geregistreerd onder de Belgische licentie van Sniper Cycling, maar zal wel rijden onder Nederlandse vlag, mdat hoofdsponsor Roompot Vakanties Nederland als thuisbasis heeft. Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean Paul van Poppel zullen de ploegleiders zijn van de ploeg, terwijl de dagelijkse leiding in handen komt van de Belgen Nick Nuyens, Chris Compagnie en de Nederlander Michael Zijlaard. Wout van Aert is de kopman van de Belgisch-Nederlandse ploeg.

Roompot-Crelan hoopt op een uitnodiging voor één van de grote wielerrondes. Hoofdsponsor Roompot Vakanties, dat zich voorlopig voor één jaar aan het nieuwe team heeft verbonden, mikt op een impuls op de Belgische markt. "België is een duidelijke groeimarkt. Met de sponsoring van dit nieuwe team versterken we onze naam daar", aldus Laura Ligthart, director sales.

Nederlandse Loterij haakt af als hoofdsponsor bij de Nederlandse ploeg.