EA cancelt Madden-kwalificaties na schietpartij Jacksonville

EA heeft de drie overige kwalificatietoernooien van Madden Classic gecanceld na de schietpartij van afgelopen zondag 26 augustus, waarbij een van de deelnemers het vuur opende op zijn tegenstanders. Hierbij vonden twee spelers de dood en raakten elf anderen gewond, alvorens de dader zich van het leven beroofde.

EA-baas Andrew Wilson heeft een verklaring afgegeven op de website van de ontwikkelaar, waarin te lezen is dat de komende evenementen afgelast zijn. "Dit evenement was een kwalificatietoernooi voor de Madden Classic, onze eerste grote Madden-competitie van dit seizoen. Hoewel deze evenementen onafhankelijk worden georganiseerd door partners, werken we samen om competitieve integriteit te verzekeren en feedback te verzamelen van de spelers. We hebben de beslissing gemaakt om de drie overige Madden Classic-kwalificaties te cancelen, terwijl we uitgebreid kijken naar de veiligheidsprotocollen voor deelnemers en publiek. We zullen samen met onze partners en interne teams zorgen voor een consistent veiligheidsniveau tijdens al onze competitieve game-evenementen."

De dader van de schietpartij is geïdentificeerd als de 24-jarige David Katz. Hij zou kort na een verloren partij in de American football-game naar een pistool hebben gegrepen. Hij had er nog een bij zich, plus extra munitie. De omgekomen deelnemers zijn de 22-jarige Elijah Clayton, bekend als “TruBoy”, en de 28-jarige Taylor “SpotMePlzz” Robertson. Wilson geeft aan dat EA er alles aan doet om de families van de omgekomen spelers te steunen en wenst alle gewonden en betrokkenen veel sterkte toe.

"We zijn allemaal diep aangedaan door wat er gebeurd is in Jacksonville. Dit is de eerste keer dat we zoiets meemaken als organisatie, en ik geloof ook de eerste keer dat onze gaming community zo’n grote tragedie te verdragen heeft. Neem alsjeblieft de tijd om elkaar te steunen in deze moeilijke tijd," sluit Wilson af.

Jacksonville madden slachtoffers
Taylor Robertson (links) en Elijah Clayton (rechts)