Horrorcrash IndyCar-coureur Wickens

De veertiende race van het IndyCar-seizoen is zondag opgeschrikt door een hevige crash. Al na een ronde of twee ging het op de Pocono Raceway helemaal fout voor Robert Wickens, die in aanraking kwam met Ryan Hunter-Reay.

De race op de Tricky Triangle was al vertraagd begonnen doordat Graham Rahal en Spencer Pigor voor de start met elkaar in aanraking kwamen, maar na de herstart sloeg het noodlot al snel toe. Wickens en Hunter-Reay reden zij aan zij en tikten elkaar aan. Hunter-Reay schoof zijwaarts, Wickens leek aanvankelijk te ontsnappen, maar vloog vervolgens de lucht in en knalde loeihard in de hekken.

Wickens auto spatte in veel stukken uit elkaar, ook de hekken werden uiteen gereten. Wat de toestand is van de Canadese rookie, de nummer zes in het kampioenschap, is nog niet bekend, maar naar verluidt is de coureur van Schmidt Peterson Motorsports per helikopter afgevoerd. De race is in elk geval met een uur uitgesteld wegens de benodigde reparaties aan het hetwerk.

Update 21.07 uur
De helikopter staat al een kwartier met draaiende motor naast het medisch centrum, wat aangeeft dat Wickens nog niet vervoerd is.

Update 21.10 uur
De helikopter is nu dan wél vertrokken, vermoedelijk met Wickens.

Update 21.25 uur
Een IndyCar-woordvoerder heeft zojuist een statement naar buiten gebracht bij het medisch centrum. Wickens is 'bij kennis en alert' en was dat ook op het moment dat hij bij het medisch centrum arriveerde. Hij is per helikopter afgevoerd voor nader onderzoek.