'Dat doet ie anders nooit...'

Wat een mooie wandelvakantie had moeten worden, eindigde voor een echtpaar uit Tilburg in het ziekenhuis in Groningen, nadat ze uit het niets werden aangevallen door twee rottweilers. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Joop en Irmgard liepen afgelopen donderdag langs twee rijen huizen in Nieuw Beerta toen ze de rottweilers achter een hek zagen zitten. Volgens Joop waren de twee zeer agressief en hard aan het blaffen. Volgens hem komt dat wel vaker voor en vormt het meestal geen probleem: "Ik dacht wel bij mezelf, jeetje ik ben blij dat ze achter een hek zitten." In het voorbijlopen merkte het stel op dat er groot gat onder het hek zat. 

Twee minuten
En door dat gat ontsnapten de honden vermoedelijk, want net nadat ze de honden waren gepasseerd werd Joop aangevallen door de honden. Joop: "Ze kwamen op me af en ik werd meteen gegrepen. Ik had een kleine paraplu bij vanwege de felle zon. Die hield ik voor me, maar dat hielp niks. De honden waren veel te groot en te sterk. Ze beten in mijn armen en benen en ik viel op de grond. Ik kon alleen maar hard gillen. Ik dacht dat ik het er niet levend vanaf zou brengen."

De hele aanval duurde zo'n twee minuten, toen werden de honden teruggefloten door de eigenaresse. Nadat één van de twee Irmgard nog snel in haar bovenbeen beet, vlogen de honden terug naar huis. De eigenaren van de honden belden een ambulance, maar het duurde circa 20 minuten voordat die ter plaatse was. Omdat Joop op een weg lag waar de ambulance niet kon komen werd hij op op een plank naar de ambulance getild. 

In het ziekenhuis bleek dat Joop geluk heeft gehad. Er waren geen vitale organen geraakt, hij heeft alleen diepe vleeswonden overgehouden aan de aanval van de rottweilers. Hij moet nog zeker een week in het ziekenhuis blijven.

Hondenpsycholoog
Een dag na de aanval moest een hondenpsycholoog beoordelen of de honden een spuitje moesten krijgen ja of nee. Daartoe liep de beste man dezelfde route als het echtpaar de dag ervoor. De hondenpsycholoog had minder geluk dan Joop: ook hij werd aangevallen, echter hij liep volgens Joop een slagaderlijke bloeding op door de aanval van de honden. 

De honden zijn meteen afgemaakt. Terecht volgens Joop: "Die honden kun je nooit meer vertrouwen. De eigenaar vertelde dat ze nog nooit zoiets hadden gedaan. Dat geloof ik allemaal best. Misschien zijn ze voor het gezin zelfs heel lief. Maar na dit kun je die beesten toch niet meer vertrouwen?"

De politie Noord-Nederland heeft de zaak in onderzoek. 

Foto ter illustratie ©Pxhere.com
Foto ter illustratie ©Pxhere.com