KroatiŽ naar historische WK-finale na winst op Engeland

Half Engeland gooide het al tijden op de social media: #ItsComingHome, refererend naar de Wereldbeker die de voetballers nu toch echt zouden gaan winnen. Kroatië was het daar woensdagavond in Moskou echter niet mee eens: de Kroaten wonnen met 2-1 en staan voor het eerst in de geschiedenis in de finale van het WK voetbal.

Al na vijf minuten was het raak en wel voor Engeland. Kieran Trippier nam een vrije trap bijzonder goed en rammelde de bal fraai in de bovenhoek. Ivan Perisic zorgde halverwege de tweede helft dan voor de gelijkmaker, nadat Harry Kane eerder al twee kansen op de 2-0 had laten liggen. 

Perisic had de 2-1 zelfs nog op de slof en keeper Jordan Pickford was al gepasseerd, maar helaas voor Kroatië stond de paal in de weg. De Kroaten bleven de grootste kansen krijgen, maar onder meer nog eens Perisic was niet trefzeker en dus moest er verlengd worden.

John Stones zag zijn kopbal van de lijn gekopt worden door een Kroaat, Mario Mandzukic stuitte net op Pickford. Toch bleek Mandzukic de matchwinner: halverwege de verlenging werkte hij een pass van Perisic prima af, waarmee hij de Kroaten naar hun eerste WK-finale ooit schoot.