Nederland speelt zaterdag op het WK voetbal

In een teleurstellend voetbaljaar waarin het Oranje zich niet heeft weten te kwalificeren voor het WK in Rusland is er één lichtpuntje. Het WK Nederland, waar Oranje als vanzelfsprekend wel een plekje heeft weten te bemachtigen, speelt komend weekend in Amsterdam Zuidoost op het Bijlmer Sportpark

Het WK Nederland kenmerkt zich al sinds 2001 door teams die bestaan uit spelers die voor hun land van herkomst uitkomen. Wedstrijden als Kaapverdië tegen Brazilië of India tegen Portugal zijn hier jaarlijks grote publiekstrekkers. Winnaars van dit WK mogen zich twee jaar lang Wereldkampioen van Nederland noemen.

In 2016 was het Curacao die in de finale tegen grootmacht Kaapverdië aan het langste eind trok. Zij zijn al maanden aan het voorbereiden en in training om de eretitel en bijbehorende wisselbeker met grote oren dit jaar weer mee naar huis te mogen nemen.

Het WK in Rusland wordt gespeeld door mannen, op het WK Nederland gaan we heren en dames zien. "Kaapverdië won het WK Nederland al 4 keer en is daarmee topfavoriet, maar Nederland, Suriname en Indonesië zijn geduchte tegenstanders. Tijdens de vrij korte wedstrijden kan één moment van onoplettendheid je de das om doen.” aldus Dennis Berk, één van de organisatoren.

Op het WK Nederland draait alles om respect. Fair Play komt in elke meeting uitvoerig terug, of beter gezegd; 'Fair Play 2.0' Een term die de organisatie sinds 2013 voert. Vadym Zellner is directeur van het voetbalfestival: “Op het WK Nederland gaat het niet alleen om respect op het veld tegenover je tegenstander. Wij vinden het net zo belangrijk dat het publiek zich ook positief opstelt richting elkaar, spelers en scheidsrechters. Respect voor Culturele achtergrond, geloofsovertuiging, sekse, maar ook seksuele voorkeur is bij ons een groot goed.”

De dames van Colombia maakten de laatste editie in 2016 een groot feest van hun deelname. Zonder overtredingen wisten zij het voor elkaar te krijgen om tevreden en met een lach op het gezicht van het veld te stappen met een doelsaldo van maarliefst - 53. Zij zijn het grote voorbeeld voor waar het WK Nederland voor staat. Trots, gezelligheid en feest.

Het WK Nederland vindt plaats op het Bijlmer Sportpark op 16 en 17 juni 2018. Met de verhuizing komt het Bijlmer Sportpark als 4e locatie in het rijtje van Sporthal Zeeburg, Olympisch Stadion en Sportpark Middenmeer waar het WK Nederland, daarvoor WK Amsterdam genoemd ooit werd georganiseerd. Op zaterdag worden de poule-rondes gespeeld, op zondag de finalerondes. Op de website van de organisatie is terug te vinden welke landen er dit jaar allemaal mee doen aan het toernooi.

Nederland speelt zaterdag op het WK voetbal (Foto: wkvoetbal.nu)
Nederland speelt zaterdag op het WK voetbal (Foto: wkvoetbal.nu)