Colbrelli klopt Gaviria en Sagan in Zwitserland

Sonny Colbrelli heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Italiaanse sprinter van Bahrain Merida klopte in de sprint Fernando Gaviria en Peter Sagan. De Zwitser Stefan Küng blijft aan de leiding staan van het algemeen klassement.

Net zoals in de tweede etappe kregen drie vluchters de ruimte van het peloton. Calvin Watson (Aqua Blue Sport) en Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini) zaten net zoals gisteren in de vroege vlucht. Ditmaal hadden de twee het gezelschap van Fabien Grellier (Direct Energie). De vroege aanvallers hadden een maximale voorsprong van vijf minuten op het peloton.

Op het plaatselijke circuit van dertig kilometer rondom Gansingen, dat drie keer verreden werd, lagen twee klimmetjes. In de voorlaatste ronde reed Chris Juul Jensen na de kopgroep toe en sloot met nog dertig kilometer aan bij de kopgroep. De Deen van Mitchelton-Scott werd samen met de andere vluchters op tien kilometer van de streep gegrepen.

Op de laatste helling van de dag probeerde Peter Sagan weg te rijden, maar de Slowaakse wereldkampioen kreeg Wilco Kelderman mee in zijn wiel, die in dienst reed voor de Australische sprinter Michael Matthews. In de natte afdaling nam Sunweb de leiding maar alles bleef bij elkaar.

Bahrain Merida nam het in de laatste kilometer over van Sunweb, maar Arthur Vichot zag zijn kans. De Fransman trok ten aanval, maar werd toch weer gegrepen door het peloton. Colbrelli trok op iets meer dan 300 meter de sprint aan. Gaviria leek eroverheen te komen aan de andere kant van de weg met Sagan in zijn wiel. Alleen bleek Colbrelli toch net iets sterker dan de Colombiaan en de Slowaak en boekte zijn eerste zege sinds februari.