Scooterrijder opgepakt om mishandelen agent

Op de Grauwaardsingel in Utrecht is zaterdagavond 2 juni een politieagent mishandeld bij een scootercontrole. Er zijn drie verdachten aangehouden. Rond 19:00 uur controleerden politieagenten een scooterrijder. De scooter bleek niet in orde en de agenten wilden het voertuig in beslag nemen en de scooterrijder aanhouden.

De scooterrijder verzette zich bij zijn aanhouding en hij kreeg daarbij hulp van twee andere mannen. Deze twee probeerden de verdachte te bevrijden. Een politieagent in burger schoot te hulp bij de aanhouding. Hij werd tijdens de worsteling hard in zijn gezicht geschopt. Uiteindelijk wisten agenten de drie verdachten aan te houden waarna ze werden overgebracht naar het politiebureau. De politieagent die werd geschopt doet aangifte. Bij nader onderzoek bleek er in de in beslaggenomen scooter een flinke hoeveelheid drugs te zitten.

Bij het incident waren veel omstanders aan het filmen. De recherche wil graag over dit beeldmateriaal beschikken en roept getuigen op hun films en foto’s te delen. Eventueel beeldmateriaal kan met de politie gedeeld worden via het tipformulier op de website.

Scooterrijder opgepakt om mishandelen agent (Foto: stockfoto politie.nl)

Scooterrijder opgepakt om mishandelen agent (Foto: stockfoto politie.nl)