Man doodt vrouw met vloeibare nicotine

Voor wie het is ontgaan, nicotine is dodelijk wanneer je er genoeg van binnenkrijgt. Dat heeft een Zuid-Koreaan op een idee gebracht want hij wordt ervan verdacht zijn kersverse wederhelft naar de eeuwige rijstvelden te hebben gestuurd door haar te injecteren met vloeibare nicotine.

De 22-jarige man was samen met zijn 19-jarige bruid op huwelijksreis in het land van de rijzende zon. De politie verdenkt de man dat hij zijn vrouw heeft voorzien van een tuintje op haar buik omwille van haar levensverzekering, die omgerekend 114.000 euro is.

De dodelijke vaporaar heeft tegen de politie gezegd dat zijn vrouw de hand aan zichzelf had geslagen. Voordat hij terugkeerde naar Zuid-Korea heeft hij haar lichaam laten cremeren.

Voor de crematie is er autopsie op het lichaam gepleegd, hieruit kwam naar voren dat de doodsoorzaak een nicotinevergiftiging is. Ook bleek de man het zwarte garen niet uitgevonden te hebben. Hoewel hij verklaarde dat zijn lieftallige echtgenote zelf haar licht had gedoofd bleek dat hij de moord nog voor de uitvoering op papier te hebben gezet.