Curlster Jones sluit indrukwekkende zegereeks af met wereldtitel

De Canadese curlingdames hebben voor eigen publiek in North Bay, Ontario de wereldtitel veroverd. Het team van skip Jennifer Jones deed dat op bijzonder indrukwekkende wijze: alle twaalf groepswedstrijden werden gewonnen, net als de halve finale en de finale.

In de halve eindstrijd moest de VS er met 9-7 aan geloven, terwijl Zweden afrekende met Rusland (7-6). Het werd in de finale zo een titanenstrijd, want Jones - wereldkampioene in 2008 en olympisch kampioene in 2014 - nam het op tegen het team van skip Anna Hasselborg, vorige maand in Pyeongchang goed voor olympisch goud en dus de opvolgers van Jones en haar team.

De finale was spannend, zeker doordat Zweden in het vijfde end drie punten scoorde. Na tien ends stond het 6-6 en dus was een verlenging nodig, waarin Hasselborg een cruciale fout maakte. Jones kon profiteren en gooide de wereldtitel met een 7-6 zege binnen, met in haar team ook nog second Jill Officer, lead Dawn McEwen, reserve Shannon Birchard en third Kaitlyn Lawes, in Pyeongchang goed voor olympisch goud bij de gemengde dubbels.

Het brons was voor het team van de Russische Victoria Moiseeva, dat in het laatste end een achterstand om wist te buigen tegen het Amerikaanse team van Jamie Sinclair: 6-5.