NHL: Bruins na prachtige comeback langs Hurricanes

De ijshockeyers van de Boston Bruins hebben op bezoek bij de Carolina Hurricanes een zeer fraaie comeback bekroond met een overwinning. In de PNC Arena in Raleigh leverde het de Bruins de 44e zege in 68 wedstrijden op in de NHL.

Brad Marchand zette de Bruins in de eerste periode nog op voorsprong, maar in de tweede periode sloegen de Hurricanes terug: Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen en Justin Williams zorgden voor 3-1, terwijl Brock McGinn vroeg in de derde periode zelfs nog voor 4-1 zorgde.

Met nog tien minuten te gaan leek er weinig kans meer te zijn voor de Bruins, maar daar dacht men anders over. De onervaren Matt Grzelcyk werkte de 4-2 binnen, David Pastrnak was 54 seconden later goed voor de 4-3. Danton Heinen tekende 21 tellen later zelfs voor de 4-4 en dus begon men bij af.

Het was vervolgens de 21-jarige Tsjech Pastrnak die de Bruins op sleeptouw nam. Met 3:30 op de klokken zorgde hij in de powerplay voor de voorsprong en terwijl de Canes hun goalie inwisselden voor een veldspeler schoot Pastrnak ook de 4-6 eindstand op het bord, waarmee zijn hattrick compleet was.

Uitslagen NHL dinsdag
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 4-6
Montreal Canadiens - Dallas Stars 4-2
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4-7
Nashville Predators - Winnipeg Jets 3-1
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 1-5
Calgary Flames - Edmonton Oilers 1-0
Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 4-3 SO

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)