Nibali neemt deel aan Ronde van Vlaanderen

Vincenzo Nibali zal op zondag 1 april aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. Voor de Italiaanse wielrenner is zijn deelname een voorbereiding op de strook kasseien in de negende etappe van de Tour de France.

De negende etappe van Arras naar Roubaix over 154 kilometer bevat vijftien kasseienstroken. In totaal moeten de renners over 22 kilometer kasseien. Voor de Italiaan zal dit de eerste deelname zijn aan “Vlaanderens Mooiste”.

Wielerploeg Bahrein-Merida: "Parijs-Roubaix is geen optie, maar in de Ronde van Vlaanderen kan hij wel de kasseien al een beetje voelen. Vincenzo zal niet zelf om een resultaat rijden, maar om Sonny Colbrelli bij te staan. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en het is interessant voor Vincenzo om al eens over de kasseien te rijden met het oog op de Tour. We beseffen dat de Ronde van Vlaanderen niet te vergelijken is met de kasseienrit in de Tour, maar dan heeft hij toch nog eens dat kasseiengevoel. In de toekomst wil hij nog wel eens Parijs-Roubaix rijden, maar dat valt nu daags na de Ronde van het Baskenland.”