Colbrelli sprint naar zege op Hatta Dam, Roosen derde

Sonny Colbrelli heeft de vierde etappe van de Dubai Tour gewonnen. De Italiaan van Bahrain Merida was op de Hatta Dam het snelst van een uitgedund peloton. De Nederlander Timo Roosen eindigde knap op de derde plaats. De leider in het algemeen klassement Elia Viviani zou zesde worden en blijft in het bezit van de leiderstrui.

Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Xiaolong Sun (Mitchelton - BikeExchange), Robin Carpenter, Brian McNulty (beiden Rally Cycling), Christopher Williams (Team Novo Nordisk) en Simone Bevilacqua (Wilier Triestina - Selle Italia) zouden vroeg in de etappe de kopgroep van de dag vormen. Het zestal kreeg meer dan zeven minuten van het peloton.

Bij de tweede tussensprint van de dag op iets meer dan veertig kilometer van de streep werd de kopgroep gehalveerd. Bevilacqua, Sun en Williams moesten de rest van de kopgroep laten rijden. Op dat moment hadden de overige drie renners nog een voorsprong van ruim vier minuten op het peloton.

Met nog dertig kilometer te gaan ging Astana iets proberen. Zhandos Bizhigitov en Daniil Fominykh sprongen weg uit het peloton, maar kregen niet meer dan twintig seconden van het peloton, waar Quick-Step Floors het tempo bepaalde. De twee zouden dan ook snel weer ingelopen worden door het peloton.

Op iets meer dan tien kilometer van de finish zou de pas 19-jarige McNulty als enige overblijven in de kopgroep. Mark Christian probeerde in de finale de sprong naar voren te maken, maar McNulty zou knap stand houden.

Op de korte, maar pittige slotklim zou de Amerikaan toch gegrepen worden door de voorwacht van het peloton. Op de Hatta Dam, met een stijgingspercentage tot 17 procent, sprintte Colbrelli naar zijn eerste zege van het seizoen. Magnus Cort Nielsen kwam als tweede over de streep voor Roosen.